DECA BEOGRADA ZA DECU PROKUPLJA

1 min čitanja

U Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“ stigla je veća količina udžbenika za decu svih razreda, koje su sakupili učenici i nastavnici dve beogradske osnovne škole „Svetozar Miletić“ i „Borislav Pekić“. Pristigla donacija podeliće se svima koji iz materijalnih i drugih razloga nisu na vreme obezbedili udžbenike za ovu školsku godinu.

-U samo tri dana avgusta prikupili smo zaista veliku količinu užbenika i hvala svoj deci i roditeljima koji su učestvovala u akciji. Inicijativa da je udžbenici poklone nekoj školi iz unutrašnjosti potekla je od učiteljice Romane Jovanović. Nju je podržala čitava škola „Svetozar Miletić“ kao i roditelji i učenici- objašnjava Milena Žugić- Grujić, majka učeniak te škole, koja je zajedno sa Milunom Zdravkovićem bivšim prokupačkim đakom, donela knjige iz Beograda.

Ona dodaje da se njihovoj akciji pridružila i Osnovna škola „Borislav Pekić“ a da se javilo još desetak beogradskih škola koje su želele da podrže akciju.

-Bilo je malo vremena, ali ćemo se bolje organizovati i naredne školske godine početi mnogo ranije, kako bismo obezbedili što više udžbenika, ukoliko lokalna samouprava ne obezbedi- najavila je ona idodala da je nekoliko majki, kada se govorilo o tome kome da se poklone knjige, predložilo d ato bude porkuplje i neka osnovna škola u ovom gradu.

U prokupačkoj Osnovnoj školi „Ratko pavlović Ćićko“ kažu da je ovo velika stvar za đake, ne samo ove škole, već i beogradskih, jer razvija humanost kod dece i svakako mnogo znači roditeljima, zbog cene koju odvajaju za kupovinu udžbenika.


0


0

The post DECA BEOGRADA ZA DECU PROKUPLJA appeared first on Prokuplje press.