Đavolja varoš noću izgleda nestvarno

3 min čitanja
Đavolja varoš noću izgleda nestvarno
Detalj svetlosnih efekata u Đavoljoj varoši, foto:ProkupljePress.com

Đavolja varoš  kod Prolom banje je blago Toplice, koje retko ko iz Prokuplja nije video danju, ali sada u njoj možete uživati i noću. I zaista vredi otići, jer je u noćnim obilascima ona stvarno nestvarna. O tome smo već pisali, a sada se i lično uverili.

Djavolja varoš je noću poseban doživljaj
Ovog vikenda po prvi put ove godine zainteresovani su mogli noću da obiđu Đavolju varoš kod Kuršumlije, koja je 2008. godine bila nominovana za sedam novih svetskih čuda prirode i na kraju ušla u 77 najvećih svetskih čuda. Više od stotinu turista, najviše iz okolnih banja, posetilo je Đavolju varoš,

 Posebnu draž joj daje osvetlenje, efekti i muzika, koja se pusta u samom lokalitetu kada su tu posetioci. Ne znamo ko je uradio svetlosne efelte, ali su oni fantastični, obični, a posebni. Apsolutno se uklapaju u lokalitet.

Izvinite na rotaciji snimka, nismo stigli da o tome mislimo.

Za noćne posete otvorena je subotom uveče. Tada obično dolaze organizovane ture iz Prolom banje i pre polaska treba proveriti je li te subote otvorena za noćni obilazak, na broj telefona: 027/ 381 343.

Ulaz u lokalitet košta 350 dinara.

U restoranu koji je na samom ulazu možete pojesti po nešto, popiti kafu, sok, vodu ili ono prolom pivo. I onda uživati u nesvakidašnjoj prirodi i kamenim statuama, koje su usled svetlosnih efekata zaista doživljaj.

Mi smo ovog vikenda obišli lokalitet i uverili se da su tačni utisci koje smo čuli.

Možete i vi.

Do tamo Vam treba samo 59 kilometara asfaltnog puta, znači oko sat vremena vožnje automobilom.

Sve u svemu, ako ide više vas, obilazak ne može da vas košta više od 1.000 dinara, ne računajući restoran.

I da, ovo nije reklama, ali smatramo da treba svako da upozna lepote kraja u kojem živi, pa onda da krene u svet.