Dani puni nagrada!

2 min čitanja
Dani puni nagrada!
OMŠ "kornelije Stanković" Prokuplje, foto:ProkupljePress.com

Prethodnih dana učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” u Prokuplju su ostvarili izvanredne rezultate na održanim takmičenjima.

Vukašin Kostić

Tako su na „Medijana Gitar-festu“ koji je održan u Nišu 11. maja učenici Muzičke škole koji sviraju gitaru u klasi Slavka Sremčevića osvojili vredne nagrade: Strahinja Cakić je osvojio 1. nagradu (91 poen) u 2. kategoriji, Una Biočanin sa osvojenih 96 poena u 3. kategoriji takođe 1. nagradu, dok je Vukašin Kostić osvojio 1. nagradu sa 97,6 poena i bio najbolјi u 2. kategoriji.

Na takmičenju „Dani harmonike“ koje je održano 12. Maja u Smederevu, mali harmonikaši iz Muzičke škole ostvarili su odlične rezultate: Dušan Dimitrijević, pretkategorija, 1. nagrada (3 mesto), Velјko Dimitrijević, A kategorija, 1 nagrada; Strahinja Rašković, A kategorija, 2. nagrada; Uroš Radulović, A kategorija, 2. nagrada i pobednik „bejbi“ kategorije Bogdan Kocić sa osvojenih 98,67 poena.

Bogdan Kocić

Bogdan Kocić je zablistao i na takmičenju „Eufonija“ koje je održano 13.5.24 i osvojio prvu nagradu sa maksimalnim brojem poena.

Na 67. „Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije“ održanom u Šapcu 15. maja Muzička škola osvojila je ekipnu 1. nagradu! Tu nagradu su joj doneli sledeći učenici: Isidora Stojanović, klavir, 1.nagrada(91,57 poena, klasa Marta Nikodijević); Una Biočanin, gitara 2.nagrada(88,86 poena, klasa Slavko Sremčević); Luka Đorđević, harmonika 1.nagrada(98 poena, klasa Dušan Marković); Mina Đokić, solo pevanje 2.nagrada(87,86 poena, klasa Ana Krstić).