ĆIĆKOVCI SPREMNI ZA PETNICU

1 min čitanja

Letnju školu Istraživačke stanice „Petnica“ ove godine pohađa sedam učenika Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, ali nema učenika iz ostalih osnovnih škola u prokuplju. Ukupno će letnji kamp IS „Petnica“ pohađati 300 učenika iz Srbije.

Prokupački učenici su primljeni nakon konkursa koji je objavila IS „Petnica“ i u septembru učestvuju u ovom kampu. Zanimljivo je da je i prošle godine šest učenika ove škole pohađalo letnji kamp, ali i prethodnih godina.

Direktorka OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ Vesna Todorović kaže da je učešće sada već postalo tradicija.

-Svake godine su naša deca polaznici kampa, koji je osmišljen da uputi i usmeri talentovanu decu u određenim oblastima. Mi im svesrdno pomažemo u tome i motivišemo ih da se odluče da idu u kamp- objašnjava Todorović.

Kako kaže, svake godine ona deca koja su bila imaju prezentacije i svojim vršnjacima opisuju sam kamp, te se na taj način promoviše  IS „ Petnica“ i ono što se u njoj radi.

Možda baš zbog toga što se pored redovnog nastavnog gradiva pažnja usmerava i na talente i sklonosti svih đaka, ove godine završni ispit učenika osmog razreda ove škole imao je najbolji rezultat u sva tri testa, srpski, matematika i kombinovani, u odnosu na sve osnovne škole u Topličkom okrugu. Oni su po postignutim rezultatima bili i iznad republičkog proseka.

Nije na odmet da se prisetimo i da je ovo prva škola u Topličkom okrugu, a druga u Srbiji koja je zabranila upotrebu mobilnih telefona kod učenika tokom nastave, odnosno dok su u školi.


0


0

The post ĆIĆKOVCI SPREMNI ZA PETNICU appeared first on Prokuplje press.