“Ćićko” okupio škole

1 min čitanja
“Ćićko” okupio škole
Deo radova, foto:OŠ "Ćićko"

U Galeriji "Boža Ilić" je 25.marta održana svečana dodela nagrada povodom konkursa "Frankofonija 2024". Organizator "Frankofonije 2024" je Osnovna škola "Ratko Pavlović Ćićko".

Na ovogodišnjoj izložbi, pod nazivom "Frankofona Afrika", našlo se puno uspešnih radova i iz drugih prokupačkih osnovnih škola. Ovogodišnji dobitnici nagrada, kojih je bilo 45, su obradovani diplomama i poklonima sa motivima Pariza.

Nagrađeni su i učenici koji su osvojili prva tri mesta na Okružnom takmičenju iz francuskog jezika i plasirali se na Republičko takmičenje.

Na dodeli je nastupila i učenica Janja Kostić, koja je otpevala pesmu "Cœur" sa kojom je u Nišu, u polufinalu takmičenja za Frankofonu pesmu osvojila prvo mesto. Plasirala se u finale, tako da će školu predstavlјati i 31.marta.

Cilј ove manifestacije je promovisanje francuskog jezika i kulture. Svojim učešćem i učenici i njihovi nastavnici francuskog jezika doprinose da glavni cilј ove manifestacije bude ostvaren, a to je jedinstvo, komplementarnost i zajedništvo zajedništvo, što je i moto same Frankofonije.