Četiri puta za dve godine spasavao ljude

2 min čitanja
Četiri puta za dve godine spasavao ljude
Srđan Jović je četiri puta za 700 dana spasavao ljude, foto:ustupljena fotografija

Srđan Jović iz prokupačkog sela Džigolj, koji je nedavno spasio ženu kojoj se zapalio pomoćni objekat i vatra zahvatila i krov kuće u kojoj je bila je do sada, ranije tri puta spasavao komšije i to sve u dve poslednje godine.

Tako je krajem pretprošle godine on slučajno video da komšinici kulja dim iz prozora.

-Bio sam u dvorištu, a njena kuća je prekoputa. Video sam dim, i brzo otrčao. Ispostavilo se da se zapalio plinski šporet i ručak na njemu, a vatra je pretila da se proširi na ostatak kuće. Odmah sam uzeo crevo i uspeo da ugasim- priča nam Jović.

Kaže da je prošle godine dva puta spasio komšije. Prvi put mlađu ženu, koja je nekako došla do njegove ograde tražeći pomoć.

-Kada sam joj prišao video sam da se drži za srce. Odmah sam upalio kola i krenuo ka Prokuplju i Hitnoj službi. Činilo mi se da putujemo čitavu večnost, baš sam se bio uplašio. Ispostavilo se da je imala 400 otkucaja u minuti kada smo stigli u prostorije Hitne službe Doma zdravlja Prokuplje- priseća se naš sagovornik.

Dodaje da je čekao sve dok je nisu otpustili, a od prijema je prošlo dosta vremena dok joj se stanje nije stabilizovalo.

-Nisam mogao da odem i ostavim je. Kako bi se vratila- kaže ovaj mladi čovek.

I za Uskrs prošle godine, ispred seoske crkve, komšiji je pozlilo. Odmah mu je pomoć ukazao upravo Srđan.

-Eto, izgleda da mi je Bog dao da se nalazim u takvim situacijama. Nikada neću zaboraviti kako je izgledala komšika dok sam je vozio za Prokuplje, kako bi joj pružili medicinsku pomoć. Nadam se da više nikom neće biti potrebna moja pomoć, ali ću uvek, ako treba, uskočiti i probati da pomognem- siguran je naš sagovornik.

Ali ipak, i posle tog slučaja, Jović se našao u situaciji da pomogne u požaru, koji je izbio u selu Kostenica kada je ženi u potpunosti izgoreo pomoćni objekat, vatra zahvatila i krov kuće, a ona je bila unutra. Da on nije odmah pozvao vatrogasce i hitnu, te izveo ženu iz kuće, ko zna kako bi se završilo.

Goreo objekat, prolaznik spasio vlasnicu
U selu Kostenica kod Prokuplja izbio je požar na pomoćnoj zgradi i proširio se na kuću u kojoj je u tom momentu bila vlasnica.