CEO OBJEKAT 9 MILIONA, NAMEŠTAJ OSAM, A KRST 7 MILIONA!

1 min čitanja
CEO OBJEKAT 9 MILIONA, NAMEŠTAJ OSAM, A KRST 7 MILIONA!
Centar Kuršumlije, foto:ProkupljePress.com

Ko malo prati „ivesticije“ u Prokuplju i okruženju, ne može da ne postavi neka laička pitanja, koja su stvar logike. Jedno od njih je i to:“Kako ceo objekat može da se izgradi sa 9 i nešto miliona, a jedan krst od 20 metara košta 7 miliona? Ili još gore, koji nameštaj je postavljen u Uslužnom centru u Gradskoj kući koji košta skoro koliko i čitava kapela u Opštini Kuršumlija, odnosno više od osam miliona dinara?“

Nisam ekonomista, odmah da kažem , već onako laički uočavam, da je ipak objekat ozbiljnija stvar od nameštaja….ili od krsta, sem ako nije, u pitanju neki izvanredno redak i kvalitetan materijal.

Naravno, sve ima svoju vrednost, ali po nekad nešto ne može da se sažvaće i ne mogu da se ne pitam je li to neko bacio naše pare?

Da ne podsećam opet, a hoću i to uvek, na one kamere koje još ne rade  a koje su plaćene milion evra, ili onih 3,5 miliona evra bačenih u Novu pijacu, čija je konstrukcija već postojala, a koja je sve samo ne ono što je najavljivano, jer i dalje prokišnjava, duva na sve strane, ugrožava zdravlje prodavaca.

I sve što se da kažemo pravi i stvara u Porkuplju izgleda da mnogo više košta nego u sredinama u okruženju.

Može biti ipak, da je na primer Kuršumlija eto tu kapelu sklepala, reda- radi, potrošila manje nego što je realno, pa se samo u tom slučaju mogu opravdati ovi naši „uloženi“ milioni.