CELU NOĆ JE SILOVAO I MALTRETIRAO STARICU!

1 min čitanja
CELU NOĆ JE SILOVAO I MALTRETIRAO STARICU!
Zgrada suda i tužilaštva u Prokuplju, foto:ProkupljePress.com

PROKUPLJE- Na predlog Višeg tužilaštva u Prokuplju, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Z.M (34) iz okoline Žitorađe, zbog produženog dela silovanje i zbog krađe. On je tokom noći, 27. decembra ove godine više puta silovao staricu kojoj je upao u kuću.

Kako smo saznali, osumnjičeni je tokom noći razbio prozor i kroz njega užao u kuću u koju sama živi osamdesetogodišnja žena. Prvo je udario, a zatim silovao. Tu nije stao, već je seo za sto, jeo, odmarao, zatim je opet silovao. Na kraju je uzeo sav novac koji je starica imala. Reč je o sitnim parama i otišao.

Nesrećna žena je uspela da dođe do telefona, pa je tokom noći prijavila šta se dogodilo.

Zadržana je u bolnici radi provere zdravstvenog stanja, a nama je potvrđeno da je imala povrede i po licu, glavi i telu. Na svoju inicijativu, puštena je kući.

Osumnjičeni je ubrzo uhapšen, te mu je nakon saslužanja u Višem javnom tužilaštvu, određen pritvor do trideset dana.

Kako smo nezvanično saznali, reč je o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih dela.

Letos je drugo lice, takođe iz žitorađskog kraja u dva navrata izvršio isto krivično delo, odnosno silovanje lica koje ne može samostalnod a se stara i pokušaj silovanja i u toku je potupak pred sudom. Za sada su izrečene prvostepene presude tom licu, za oba dela ukupno 18 godina zatvora.