Bolnici blokiran račun zbog sudske presude

2 min čitanja
Bolnici blokiran račun zbog sudske presude
Blokiran račun, foto:ProkupljePress.com

Zbog pravosnažne presude Višeg suda u Prokuplju, Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić” je račun u blokadi. Direktorka ove zdravstvene ustanove Snježana Arsić, kaže da će najviše da trpe pacijenti.

Naime, Opšta bolnica na ime izgubljenog procesa na sudu, a po tužbi pacijenta, treba da isplati tužitelju 3,4 miliona dinara odštete sa zateznom kamatom, kao i da se pacijentu do njegove 65. godine isplaćuje mesečna naknada od 22.497 dinara počev od 1. jula 2019. godine.,Bolnica mora da plati i sudske troškove u visini od 607.704 dinara.

-Nije u redu da račun Bolnice bude blokiran i država bi to nekako trebala da reši jer su pitanju životi pacijenata. Bolnica nije drvna, železna ili papirna industrija, mi moramo da funkcionišemo i da se brinemo o pacijentima koji su blokadom računa jedino ugroženi – kaže Snježana Arsić, direktorka Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju.

Ona dodaje da će plate zdravstvenih radnika biti na vreme isplaćene i da ova blokada neće uticati na to.

Ova presuda odnosi se na tužbu pacijenta iz 2017. godine. Tada se on javio zbog potkožne izrasline koju mu je lekar uklonio bez provere nalaza, nakon čega su, nastale komplikacija pacijentu. . Zbog komplikacija koje su nastale, pacijent je upućen u niški Klinički centar, a odatle i u Klinički centar Srbije u Beogradu. Kasnije su mu odstranjeni prsti i cela desna šaka. Pacijent je presavio tabak, te tužio Bolnicu, a slučaj je do sada bio na sudu. Sudskim veštačenjem je utvrđeno da je bilo propusta u radu lekara u prokupačkoj bolnici.

U Bolnici mnoga odeljenja nemaju popodnevnu smenu
U Bolnici je manje lekara, a mnoga odeljenja ne rade popodne.