Blace odlučilo: Đacima do 4. razreda besplatni udžbenici

1 min čitanja
Blace odlučilo: Đacima do 4. razreda besplatni udžbenici
U Blacu besplatni udžbenici, foto:ProkupljePress.com, arhiva

U budžetu za 2024. godinu Opština Blace je opredelila sredstva kojima će se finansirati udžbenici svim učenicima od 1. do 4. razreda na teritoriji Opštine Blace. Za tu stavku odvojiće se 4,5 miliona dinara. Time je Blace postalo jedina sredina u Topličkom okrugu koja je obezbedila besplatne udžbenike za svoje osnovce.

Kako nam je potvrdio predsednik Opštine Blace Ivan Burgić, još avgusta meseca su počeli pregovori o tome, a sada je i zvanično.

-Predviđeno je da se svim učenicima koji pohađaju prva četiri razreda osnovne škole omoguće besplatni udžbenici. U razgovoru sa građanima, prethodnih meseci, to se pominjalo kao nešto što im je izuzetno važno- naglasio je Burgić.

On je dodao da na ovaj način žele da pomognu mlađim ljudima koji su odlučili da ostanu u Blacu i tu formiraju porodicu i nastave da žive.

Tokom leta grupa građana Toplice je pokrenula inicijativu da se svoj deci u osnovnim školama daju besplati udžbenici, čak su posetili i predsednike, kao i načelnika Topličkog okruga Zlatana Miljkovića. Ipak, povratnih pozitivnih informaicja nisu imali.

Sem Blaca, koji je odlučio da finansira udžbenike za prva četiri razreda, ostale sredine u topličkom okrugu ćute i imaju izgleda preča ulaganja.