3D Fest 2024. krajem jula u Prokuplju

1 min čitanja
3D Fest 2024. krajem jula u Prokuplju
Krenule pripreme, foto:printscreen

Ove godine manifestacija „3D fest 2024“ organizovaće se krajem jula, najavljuju iz Udruženja Pozitivan društveni faktor iz Prokuplja, koje je organizator manifestacije. Aktivnosti kreću 20. jula, a kraj je muzički koncert koji je rezervisan za poslednji vikend jula. Fest je pre svega posvećen mladima i umetnosti.

-Sa zadovoljstvom najavljujemo ovogodišnji 3D Fest koji će doneti niz novih i uzbudljivih aktivnosti u naš grad. Zahvaljujući podršci Mozzart Fondacije, obezbedili smo sredstva za oslikavanje silosa i izgradnju geo kupole na Vidojevici, koja će služiti kao letnjikovac za posetioce. Takođe, u saradnji sa Astronomskom opservatorijom "Vidojevica" i dr Dajanom Bjelajcem, organizovaćemo predavanje na temu svetlosne zagađenosti, s ciljem podizanja svesti i pokretanja inicijativa da se Vidojevica proglasi za park tamnog neba- kaže Ivan Radenković iz Udruženja Pozitivan društveni fakotr.

On dodaje da muzički deo festivala još uvek nije potvrđen, jer se čekaju konačne odluke o podršci koja će uticati na line-up izvođača.

Kao i prethodnih godina, posetioci će moći da uživaju u bodypaintingu, a planiramo i proširenje događanja na nove lokacije u gradu.

-Pridružite nam se i budite deo ove kreativne avanture- pozivaju iz udruženja.

Ovo je šesta godina da se organizuje ovaj fest.  

 

https://www.facebook.com/share/p/LGSXsMaRCXjgh3np/?mibextid=oFDknk