22 miliona za Turističku organizaciju koja ima tri zaposlena

2 min čitanja
22 miliona za Turističku organizaciju koja ima tri zaposlena
Mihajlo Mijalković, predsednik OO SSP Žitorađa, foto:ProkupljePress.com

Predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Žitorađi Mihajlo Mijalković kaže da se pare građana Žitorađe nemilice troše i prelivaju u neke džepove, jer kako drugačije objasniti besmislena davanja iz budžeta.

-Turističkoj organizaciji Žitorađa, koja ima 3 slovima TRI stalno zaposlena radnika, budžetom opštine Žitorađa predviđeno je skoro 22 miliona dinara, za razvoj turizma. Za „razvoj“ turizma u opštini Žitorađa se svake godine izdvaja značajna suma iz budžeta Opštine, ali još uvek ne znamo ni za jednu turističku destinaciju, ni jedan događaj koji bi privukao goste sa strane. Da ne zaboravim, imamo takozvani akva –park i tu ide 22 miliona Vaših para poštovani građani, za samo ona tri radnika koja su zaposlena u Turističkoj organizaciji- naveo je on primer tog nelogičnog trošenja novca i dodaje:
Pare se troše ko zna na šta!
-Za šta?  Da li možda da bi plaćali privatne agencije za obezbeđenje lokala na bazenu koji drži privatno lice i zgrće profit za svoj džep, a možda i za još ponekog? Gde su novci od prodatih ulaznica tokom sezone? Da li Vi poštovani građani znate koliko je 22 miliona dinara za jednu malu opštinu kakva je Žitorađa, koja uz to spada u red jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji- pita on.

Za taj novac, tvrdi dalje Mijalković mogu se obezbediti udžbenici za sve učenike osnovne škole, za oko 1.100 učenika od 1. do 8. razreda na teritoriji cele opštine.

I to ne bi koštalo 22 miliona, već  oko 15 miliona dinara.

-Ponavljam ZA SVE UČENIKE. Ako se uzme u obzir da udžbenici mogu da traju i koriste se do 3 godine u proseku, ispada da bi opština svake godine izdvajala po 5 miliona dinara za obnovu i kupovinu udžbenika, što je skoro ista suma kao i za reprezentaciju i kafanske troškove opštinskih funkcionera. Naravno, za knjige nema para, nema para ni za prevoz, pa se kasni sa uplatom mesečnih kartica koje roditelji sami kupuju deci, a opština kasni i po mesec dana sa isplatom tih sredstava, ali zato 22 miliona dinara ide ko zna gde i u ko zna kakav turizam- zaključuje Mijajlković.