ZAMENILI SMO STOLARIJU I OKREČILI UČIONICU

1 min čitanja

Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da dobijemo komentar direktora Osnovne škole “Svetislav Mirković Nenad” Gorana Marjanovića, povodom stanja u školskom toaletu u seoskoj školi u Resincu,nakon objavljivanja teksta, mejlom nam je stigao odgovor. Iako nismo u obavezi da ga objavimo, jer smo se potrudili da pre teksta dobijemo odgovore, ipak evo šta kaže i škola, odnosno Marjanović.

-Pred početak školske godine urađeno je sledeće : zamenjena je stolarija na učionici – prozori i vrata ,zamenjena su ulazna vrata škole ,naravno okrečen je prostor u kome borave deca. U školi postoji gradska voda za piće i pranje ruku. Krov nigde nije popustio kako je napisano da preti urušavanje – fotografije krova. Polovinu školskog prostora ( objekta) koristi Mesna Zajednica – tako da fotografije koje su objavlјene su iz tog dela objekta .Ostaje nam da početkom godine od januara-februara uradimo toalet unutar objekta koji bi zamenio  polјski toalet. Tako da stvari su drugačije , nije da se ništa nije uradilo. Slika otvorenog šahta nije nam poznata odakle je  pošto u dvorištu škole nema šahti- kaže Marjanović uz fotografije nove stolarije i lavaboa koji je postavljen.

Ipak, i on priznaje da deca koriste neuslovni toalet koji je van same zgrade, jer je najavio da će se uraditi tek početkom naredne godine, a koji je već trebalo, prema obećanima da se već uradi. On nije pominjao smeće,a pitanje je gde deca obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja, jer nedvosmisleno je da je uslovna samo ta učionica, što i piše u tekstu koji smo objavili i naš čitalac, kao ni mi, nije sporio tu činjenicu. Da ne ulazimo u to da ipak deo krova na zgradi u kojem je škola propada, bez obzira da li su deca direktno ispod tog dela ili ne. Ne pominje se ni neograđeno dvorište.

Znači sem zamenjene stolarije i okrečene prostorije, što je zaista lepo, a što ponavljamo, niko nije sporio, ostaje barem obećanje da će i ova deca dobiti uslovni toalet i uslove koji su sastavni deo normalnog funkcionisanja nastave i škole.


4


1

The post ZAMENILI SMO STOLARIJU I OKREČILI UČIONICU appeared first on Prokuplje press.