ZA ZASTAVE SA PDV 90.000 DINARA, A ZA NOVE RAČUNARE U GRADSKOJ KUĆU SKORO 3 MILIONA

1 min čitanja

Za zastave koje su u Spomen parku „Gvozdenm puku“ odvojiće se iz lokalnog budžeza 90.000 dinara sa PDV. Posao je prema javnoj nabavci poveren preduzeću „Jugofeniks“ iz Beograda, jer je ono bilo i jedini ponuđač.

Za računarsku opremu za potrebe Gradske uprave sklopljen je ugovor sa opet beogradskim preduzećem „NNC Sistem“ i ona će da nas košta skoro 2.840.000 dinara, sa PDV skoro 3.5 miliona dinara.. Ovo preduzeće je bilo jedini ponuđač te je ugovor o nabavci nove računarske opreme, koaj se izgleda kupuje u Gradskoj kući svake godine, sklopljen.

Za opremu za kotlarnicu novog medicinskog centra koji ne znamo kada će se otvoriti, sklopljen je grupom privrednih subjekata, odnosno  sa „DOO Alfaco inženjering“ iz Čačka i „Viessmann“ Iz Beograda. Vrednost ugovora bez PDV je 24.823.150 dinara i planirano je da radovi traju čak 100 dana. To znači čak i kada bi sad krenuli sa radovima, kotlarnica za novi medicinski centar bila bi završena pred kraj ove godine, što opet znači da se rok za završetak svih radova produžava. To isto znači d aneće biti grejanja u ovom objektu do kraja godine.

Za neke cvetne aranžmane, daće se 144.000 dinara ovoga puta lokalnoj cvećarskoj radnji. O kakvim aranžmanima je reč, ne znamo, ali i to plaćamo, samo da znate.

Za elektrilnu energiju za uličnu rasvetu, koja ovih dana ne radi u mnogim delovima grada sklopljen je ugovor na 60 miliona dinara sa PDV sa EPS.

Za higijenu u Gradskoj kući platiće se niškom trgovinskom preduzeću „H20 plus“ nešto više od 472 hiljade dinara. Ako se setite da je već bilo reči o toj higijeni, i mnogo čemu još u našem prethodnom tekstu https://prokupljepress.rs/2023/07/21/nacin-za-zlocin/  videćete na šta sve mi obični građani dajemo pare i koliko nas vse koštaju te pogodnosti Gradske uprave.

Svi ugovori preuzeti su sa sajta Grada Prokuplja https://prokuplje.org.rs/javne-nabavke/javne-nabavke-2023/


0


0

The post ZA ZASTAVE SA PDV 90.000 DINARA, A ZA NOVE RAČUNARE U GRADSKOJ KUĆU SKORO 3 MILIONA appeared first on Prokuplje press.