ZA GLASAČE SNS IMA, ZA OSTALE NEMA

2 min čitanja

Da Ii se ustanove koriste za kupovinu glasova I da li podele pomoći građanima služe da se namire glasači, priča se poslednjih dana po Prokuplju. Nekoliko lica nam se obratilo sa tvrdnjama da preko Centra za socijalni rad u Prokuplju se primaju novčane pomoći za one sa najmanjim penzijama, ali da ih ne primaju svi, već samo “podređeni”, a slično se sumnja i sa podelom drva za ogrev koja se obavlja preko Crvenog krsta Prokuplje. Evo tih priča, a mi ćemo u ponedeljak pokušati da dobijemo izjave i od nadležnih iz tih ustanova i organizacija.

Crveni krst u Prokuplju je iz budžeta dobio 20 miliona dinara za finasiranje projekta “Socijalna delatnost Crvenog krsta”, pa u okviru svoje delatnosti, a shodno projektu, Crveni krst Prokuplje vrši podelu paketa i ogreva socijalno ugroženum građanima. Ipak, postoji opravdana sumnja, o čemu svedoče naši sugrađani da se ova podela vrši tako da se ova najteža kategorija ljudi ucenjuje.

Naime, jedan naš čitalac nam se javio i rekao da su njegovu porodicu sklonili sa spiska za dodelu, jer je potpisala listu “Srbija protiv nasilja”. Na kraju, su uz mnogo peripetija uspeli su da izdejstvuju da im ipak dodele ogrev koji im sleduje. Ono što im je ipak naglašeno je da se od njih očekuje da glasaju za SNS.

Po kojim kriterijumima se dele drva za ogrev nismo saznali, ali znajući osobu koja nam se požalila, ovo je siurno tačna priča.

Tvrde naši građani, da se preko Centra za socijalni rad deli po 10.000 dinara pomoći onim penzionerima koji imaju najniža primanja, odnosno primanja ispod 50.000 dinara. Ipak, niko nije video spiskove, obavestio mnoge da imaju parvo na tu pomoć, pa je nisu ni dobili.

-Nešto sam se raspitivao, jer sam čuo. Znam one koji su primili, sa istom penzijom kao što je moja, ali ja nisam. Znaju da ne glasam za SNS- komentariše Prokupčanin koji nam se obratio.

Naravno da dva kubika ogrevnog drveta puno znače u ovo vreme kada smo na ivici siromaštva. Znači i jednokratno 10.000 dinara pomoći, ipak, samo treba da se setimo da će se tih 10.000 dinara potrošiti u dahu i da ništa neće ostati i opet ćemo se preračunavati do 1. u mesecu. A posle izbora može da ostane samo gorak ukus, neizvesnost, nemaština i sećanje da smo mogli, a nismo učinili ništa da se barem nešto promeni!

Snežana Ilić

Biljana Roganović


63


12

The post ZA GLASAČE SNS IMA, ZA OSTALE NEMA appeared first on Prokuplje press.