VOJSKA UREĐUJE KORITO REKE JOŠANICE

1 min čitanja

Pripadnici Vojske Srbije iz sastava Treće brigade Kopnene vojske realizuju ove nedelјe, u koordinaciji sa lokalnom samoupravom, projekat civilno-vojne saradnje na uređenju korita reke Jošanice u selu Gornje Svarče u opštini Blace.

Aktivnost se sprovodi u okviru obuke profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, a cilј je da se realizacijom inžinjerijskih radova poveća propusna moć rečnog korita i na taj način preventivno deluje na mogućnost izlivanja reke i plavlјenja okolnog područja.

Pripadnici Vojske Srbije su u toku juna i jula meseca izvodili slične radove i u opštini Žitorađa, gde su se angažovali na raščišćavanju odvodnih kanala, kao i na zahvatu korita reke Toplice i Kosanice u opštini Kuršumlija, gde su kao i sada iz rečnog korita uklanjali nabujalu vegetaciju, naslage zemlјe i drugi deponovani materijal.

Projekti civilno-vojne saradnje sprovodie se u svim delovima zemlјe, sa cilјem jačanja poverenja i razumevanja sa lokalnim zajednicama i stvaranja uslova za bolјi život lјudi i zaštitu materijalnih dobara, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlјe, već i kada treba pomoći najugroženijima.


0


0

The post VOJSKA UREĐUJE KORITO REKE JOŠANICE appeared first on Prokuplje press.