VOJSKA SRBIJE POMAŽE UREĐENJU KORITA REKE TOPLICE

1 min čitanja

Inžinjerijska radna grupa Vojska Srbije iz sastava Treće brigade Kopnene vojske ove nedelјe realizuje radove na uređenju korita reke Toplice u Opštini Kuršumlija u dužini od 1200 metara.

Radovi se sprovode kroz projekat civilno-vojne saradnje Vojske Srbije a u cilјu preventivnog delovanja radi sprečavanja plavlјenja u opštini Kuršumlija. Kroz izvođenje sadržaja obuke, inžinjerijske jedinice rade na povećanju propusne moći rečnog korita i unapređenju nivoa zaštite priobalnog pojasa od pojava bujičnih poplava.

Ovaj projekat realizuje se u saradnji sa zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću ”Toplica”. Uz  upotrebu savremenih inžinjerijskih mašina radi se na uklanjanju nabujale vegetacije, naslage zemlјe i drugog deponovanom materijalu iz rečnog korita. I prethodne godine se sprovodio u saradnji sa Opštinom Kuršumlija.

Vojska Srbije učestalo preventivno angažuje snage i sredstva na sprečavanju nastanka bujičnih poplava, kako bi se otklonile mogućnosti nastanka istih i stvorili što povolјniji uslovi za odbranu od poplava. Kroz obučavanje svojih inžinjerijskih sastava nastavlјa saradnju sa lokalnim samoupravama, a sve sa cilјem pomoći civilnom stanovništvu, jačanje međusobnog poverenja i unapređenja uslova života građana Republike Srbije.  


0


0

The post VOJSKA SRBIJE POMAŽE UREĐENJU KORITA REKE TOPLICE appeared first on Prokuplje press.