VODA POTOPILA PODRUM, A U VODOVODU KAŽU POPRAVKA TEK U PONEDELJAK!

2 min čitanja

Stanovnici penzionerske zgrade u Ilici 21.srpske divizije već tri dana muku muče sa vodom koja im ulazi u podrum, zbog pucanja vodovodne cevi na ulici. Obraćali su se svim nadležnima, ali slaba vajda. U Javnom komunalnom preduzeću “Gradski vodovod” kažu da mora da se uradi rekonstrukcija i da od toga nema ništa do ponedeljka!

Sve je počelo pre tri dana, kada je na ulici pukla cev. Kvar je prijavljen, ali radnici “Gradskog vodovoda” nisu mogli da priđu mestu kvara, zbog toga što je neko vozilo bilo parkirano, na obeleženom parking- mestu, za koje je inače i ranije ukazivano da treba da se ukloni,, jer je to prilaz zgradi. Ipak, Grad Prokuplje je omogućio “Demetri AB” da i ulaz u zgradu pretvori u parking-mesto.

Pozvali su policiju, koja je izašla na teren, te utvrdila “da oni ne mogu da nađu vlasnika vozila”?!

Sve to vreme čista voda curi u mlazevima niz čitavu ulicu i na žalost, ulazi u podrum ove zgrade, koja je jedna od najstarijih u gradu.

I konačno radnici iz JKP “Gradski vodovod” su došli tokom dana, pokušali da poprave, ali ništa nisu uradili i otišli, jer “mora da se uradi rekonstrukcija celokupne linije i to ne može do ponedeljka, zbog mehanizacije i ekipa koje ne rade vikendom”. Ne mogu ni da zatvore vod, jer onda ceo kraj bi ostao bez nje.

-Mi više ne znamo šta da radimo. Već sada je šteta ogromna, jer nam je podrum pod vodom. Zovemo sve redom, niko ništa ne preduzima. Temelj naše zgrade je star i beton je porozan i samo može da dođe do urušavanja. Šta će onda da bude I ko će da bude kriv. Barem da hoće da stave pumpu, pa da voda teče niz ulicu, a ne u naše podrume- očajni su stanari koji danima pokušavaju da umole nadležne da reše problem.

Stanari su rešili da tuže nadležne zbog štete koja je nastala.

-Da tri dana niko, čak ni policija ništa nije preduzela. Ne mogu da nađu vlasnika???Da li su oni svesni šta kažu- ljuti su stanari.

Dodaju da prosto ne mogu da veruju koliko je ležeran stav zaposlenih u JKP “Gradski vodovod” koji su im “objasnili” da ekipe za hitne slućajeve ne mogu to da rade i da čekaju ponedeljak.

-A šta ako nam se do ponedeljka uruši zgrada- pitaju se očajni stanari.

Odlučili su da se večeras opet obrate policiji, vatrogascima, JKP “Gradskom vodovodu” jer ne mogu da veruju da u ovom gradu apsolutno niko neće da radi svoj posao I pritom ugrožava živote ljudi!