VATROGASCI NISU MOGLI DA PRIĐU

1 min čitanja

Usled požara koji je izbio na terasi zgarde iznad banke i picerije u Ulici 21. srpske divizije, vatrogasci su hteli da reaguju, ali nisu mogli da priđi od nepropisno parkiranog vozila.  Na sreću, u pitanju je bila gotovo bezopasna paljevina.

Oko 14.45 časova izbio je požar na jednoj od terasa ove zgrade, a dim je uplašio prolaznike i stanovnike okolnih kuća i zgrada. Delovalo je da gori čitav stan, ali se ispostavilo da je neko na upaljenom šporetu na terasi zaboravio šerpu sa uljem, te se ona upalila. Ipak, odmah je prijavljeno Vatrogasnoj službi, koja je hitno izašla na teren. Neposredno pre ulaza u zgradu, kako bi postavili kamion, jer se mislilo da gori stan, vatrogasci su se našli u gotovo bezizlaznoj situaciji jer nisu mogli da priđu od vozila koje je nepropisno i nedozvoljeno parkirano delom na kolovozu. Vozača nigde nije bilo, niti je iko znao gde da ga potraži.

I dok su tako pokušavali da nekako dođu do izvora požara, ispostavilo se na sreću da je reč o bezazlenoj paljevini, ali moglo je da bude i drugačije….

Ovo nije prvi put da službe za hitna stanja ne mogu da dođu do mesta intervencije zbog nesavesnih građana koji ne razmišljaju o mogućim posledicama svojih postupaka.

Tako je nedavno vozilo Hitne službe sprečeno da dođe do zgrade na Carini, kako bi se ukazala pomoć licu, pa su morali na ruke da prenesu pacijenta. U ovim slučajevima svaka sekunda je važna, ali na žalost, mnogi građani ne razmišljaju o tome.


0


0

The post VATROGASCI NISU MOGLI DA PRIĐU appeared first on Prokuplje press.