UROŠ PIŠE ISTORIJU ZLATNIM SLOVIMA

1 min čitanja
UROŠ PIŠE ISTORIJU ZLATNIM SLOVIMA
Uroš Grujić, foto:privatna arhiva

Na današnjem međunarodnom takmičenju u finalu po spravama u juniorskoj kategoriji Uroš Grujić ostvario je najveći uspeh do sada .U finalu na preskoku izveo je fenomenalan skok kojim je osvojio zlatnu medalju i ostavio svoje protivnike iza sebe. Na razboju je pokazao da je najbolji bez obzira što vežba na spravi koja je stara 50 i više godina. Posle izvođenja vežbe na ovoj spravi Uroš je izmamio najviše uzdaha i aplauza mnogobrojne publike iz raznih delova sveta.

Nije dozvolio odličnom Dancu Mark Moler Federiku da ga iznenadi i odnese zlato u svoju zemlju. Na vratilu je bio treći, a na konju sa hvataljkama drugi pa je njegov konačan skor dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja.

Ne postoji trener i sudija u sali koji nije pokazao poštovanje ovom divnom skromnom momku.

Što se tiče konkurencije sam podatak da je učestvovala Južna Afrika, Bugarska, Namibija, Saudijska Arabija, Mađarska, Norveška, Nemačka… govori o ozbiljnosti i jačini ovog takmičenja.

Mali Uroš u prvoj kategoriji nije imao tako jaku konkurenciju kao njegov imenjak ali je pokazao svoje kvalitete. Na krugovima je bio prvi, na preskoku i vratilu drugi. Sve vreme na takmičenju krasila ga je elegancija pa je ovo bilo dovoljno da se okiti sa 3 medalje.

Ovim je pokazao da stasava u odličnog gimnastičara i da će jednog dana ako ovako nastavi naslediti najboljeg gimnastičara i ikonu kluba Uroša Grujića. Još jednom veliki uspeh Srbije i još veći uspeh Prokuplja kao i sve čestitke i naklon do poda našim ambasadorima ovog bazičnog sporta.

Zahvaljujući našim vežbačima i njihovima uspesima za Prokuplje se čulo ne samo u Evropi već i na drugim kontinentima. Ako grad Prokuplje ima čime da se diči onda su to gimnastičari.


9


0

The post UROŠ PIŠE ISTORIJU ZLATNIM SLOVIMA appeared first on Prokuplje press.