ULICOM 9. OKTOBRA PEŠAK NE MOŽE DA PROĐE

1 min čitanja

Jedna od najprometniji prokupačkih ulica „9.oktobra“ koja je deo magistralnog puta Niš-Priština gotovo je neprohodna za pešake zbog vozila koja su parkirana na njoj.

Iako je znakom zabranjeno parkiranje na jednoj strani, vozila su u beskraj načičkana i to na oba trotoara. Kod zgrade uvučen postoji i praking koji je privatan i naravno naplaćuje se, ali očito da niko nema nameru da ga plaća.

-Stvarno je nemoguće proći tom ulicom, posebno ako voziš dečija kolica, ili nosiš kese. Užas je, stvarno-komentariše Prokučanin.

I mi smo se uverili u to i većim delom pešak mora da siđe na kolovoz kako bi prošao.

Posebno prepodne ovi trotoari, kao i trotoari delova ulica Vasilija Đurovića Žarkog i Solunske koje su ispod samo centra grada i idu do glavnog mosta su prebukirani vozilima.

Za nastalu situaciju krive su i nadležne službe, jer su građevinske dozvole za izgradnnju stambenih zgrada davane, bez da se vodi računa o parking prostoru, kao i samom i ovako prenaseljenom centru grada. Kriva je i saobraćajan policija, koja ne kažnjava dovoljno nedozvoljeno parkiranje, ali i mi što palimo automobile za svaku sitnicu iako možemo da napravimo par koraka i da dođemo do centra grada.

Saobraćaj u našem gradu je katastrofalan, a lokalna samouprava nema nameru da ga reši i barem napravi neki parking koji bi pokrio deo centar grada i omogućio i pešacima da se bezbedno kreću.


0


0

The post ULICOM 9. OKTOBRA PEŠAK NE MOŽE DA PROĐE appeared first on Prokuplje press.