U ŽITORAĐI NAJVEĆA IZLAZNOST

1 min čitanja
  U ŽITORAĐI NAJVEĆA IZLAZNOST
Biračko emsto, foto:ProkupljePress.com

U opštini Žitorađa do 20 časova glasalo je 77 odsto upisanih birača i to je najveća izlaznost u Toplici. Ipak, u odnosnu na prošli put, izlaznost je daleko manja u ovoj sredini, jer je na prethodnim izborima izlaznost bila 84 odsto.

U Prokuplju je izašlo 60 odsto upisanih birača. Prema prvim izveštajima RIK na deset obrađenih mesta za Grad Prokuplje 61 odsto je dobio SNS. Ipak, na dva biračka mesta u Gariću, u centru grada, kao i u Donjoj Stražavi, opozicija je ostvarila odličan rezultat, barem prema prvim nepotpunim podacima. Na primer kako je objavljeno na RIK Biračko mesto 23. Garić za republičke izbore ima najbolji rezultat za opoziciju u Prokuplju, prema do sada obrađenim podacima. Tu je 263 glasa dobio SNS, Srbija protiv nasilja 171 glas, Zavetnici 29 glasova, dr Miloš Jovanović 21 glas, koliko ima i lista “Mi glas iz naroda” dr Branimir Nestorović, a SPS ima 38 glasova. SRS ima devet glasova.. Čak i Mađari imaju jedan glas, odnosno lista “Savez vojvođanskih Mađara”. Narodna stranka je dobila dva glasa na ovom biračkom mestu, a po jedan glas imaju i LDP i Ruska stranka. Dakle na ovom biračkom mestu SNS ima svega 45 odsto.

U 22 sata, GrO SNS je već proglasio pobedu, što se vidi i na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

U Blacu je izašlo 68, 1 odsto upisanih birača do 19 časova.

U Kuršumliji je izlaznost 64 odsto.

Pri pravi rezultati znaće se tek tokom noći, ili sutra, ali će ovoga puta prema prvim nezvaničnim informacijama, u lokalnoj skupštini naći više odbornika drugih stranaka.