U UTORAK SE ODLUČUJE KO DOBIJA LOKALE NA PIJACI

2 min čitanja

Grad Prokuplje je objavio oglas o davanju u zakup lokala koji se nalaze na novoj pijaci putem licitacije koja je zakazana za 29. avgust ove godine. Ona će se se sprovesti zatvorenim ponudama, a 16.avgusta oglas je u jednom delu izmenjen, pa sada “za poslovne prostore koji se izdaju u zakup na pet godina morate da platite godinu dana unapred, a za poslovne prostore koji se izdaju u zakup na godinu dana plaćate mesec dana unapred“. Rekao bi neko neozbiljno da se u poslednjem momentu menja, ali ako uzemmo u obzir i zatvorene ponude… možemo da sumnjamo da se lokali namestaju da se nekom određenom daju.

Podsećanja radi, pravo da se nadmeću imaju, kako se navodi u oglasu imaju sva pravna i fizička lica, ali određeni objekti su već određeni za neku namenu, pa je tako dva lokala rezervisano za apoteke, dva su za mesare, a jedan za ribarnicu. Ukupo se izdaje pet objekta u tom objektu, na period od godinu dana ili pet godina. Pet objekta se izdaje za trgovinske delatnosti, odnosno mešovita roba, garderoba i tekstil i jedan je za brzu hranu. Izdaju se prostori i za mlekaricu.

Početna mesečna zakupnina po kvadratu je 587,50 dinara, a potencijalni zakupci mogli su da razgledaju objekte 15. 8.2023. u 10 časova uz prethodni zahtev I dan nakon toga, malo je izmenjen oglas.

Učesnik u postupku javnog nadmetanja je bio dužan da do 21.08.2023.godine uplati Depozit za učešće u postupku u iznosu od visine početne cene zakupa na mesečnom nivou za poslovni prostor za koji licitira. Nepokretnosti se daju u zakup po sprovedenom postupku javnog nadmetanja, najpovolјnijem ponuđaču, a onaj ko ne prođe dobiće novac od depozita koji je uplatio. Prijave su završene još 24. avgusta, a javno nadmetanje je zakazano za utorak 29. avgusta.

Najveći problem je šta će biti sa prodavcima robe koji su još uvek na Maloj pijaci kod Tehničke škole, jer mnogima uslovi zakupa ne odgovaraju i smatraju da su previsoki. Oni će, kako saznajemo morati da se snađu ako ne prođu ovu zatvorenu trku i da se naravno isele sa Male pijace, koju i dalje koriste.

O tom problemu smo mi ranije pisali https://prokupljepress.rs/2023/07/17/sklonili-malu-pijacu-a-oni-na-ulici-postavili-tezge/ oni su se čak bunili, ali je to kratko trajalo.

U nezavidnom su položaju jer na novoj pijaci, koja se vodi kao zelena pijaca, nije dozvoljeno izlagati robu van tezgi, koje su za robne prodavce male i neuslovne.

Mnogi su se već pomirili sa tim da su  „preko veze“ lokali već dati.

Nije na odmet napomenuti da lokalna smaouprava još nije obelodanila ko je kupio zgradu Apoteke u centru grada, iako su ponud eotvorene još 5. jula ove godine, kao i da su sve licitacije u poslednje vreme zatvorenog tipa.


0


0

The post U UTORAK SE ODLUČUJE KO DOBIJA LOKALE NA PIJACI appeared first on Prokuplje press.