U ČVARCIMA SVE OSIM ČVARAKA!

1 min čitanja
U ČVARCIMA SVE OSIM ČVARAKA!
U čvarcima sve što ne bi trebalo da bude, foto:Prokupljepress.com

Dejan Joksimović iz Prokuplja bio je neprijatno iznenađen kada je otvorio kesu sa čvarcima koje je kupio u prokupačkoj mesari, jer to što je zapravo više je sve ostalo, nego ono što je predstavljeno. U masi „čvaraka“ bilo je ostataka ušiju, kobasica, salama, čajni….

-Kilogram ovih čvaraka košta 800 dinara. Kupio sam i došao kući, jer ih je prodavačica hvalila. Kada smo ih otvorili, pao mi je mrak na oči. Počele su da iskau salame, kobasice, o zna šta ne, sve sumnjivog porekla. Uz to, miris je bio užego- priča naš sagovornik.

Sutradan je otišao u mesaru, a i mi sa njim. Čim je pomenuo šta ima u sadržini koju je kupio, sve je vraćeno, a zaposleni ga nisu ništa pitali, niti mu tražili račun!

-Eto vidite, da sam bio u pravu. Oni tačno znaju da ne prodaju ono što bi trebalo, čim su mi bez pogovora i računa vratili. Dugo sam i sam bio mesar i znam da čvarci treba isključivo da sadrže slaninu ili čisto meso. Ništa drugo ne sme da se nađe u njima- objašnjava naš sagovornik.

Iako snimak i fotografije ne mogu da približe dovoljno da se primete ostaci salame, kobasica, čajne i ostalog, uživo smo se uverili u sadržinu ovog proizvoda.

Pokušali smo da dobijemo komentar od zaposlenih, koji nisu želeli da nam daju kontakt telefon nadležnog u mesari i uputili nas da dođemo u ponedeljak.

Poslednjih godina čvarci su postali specijalitet i njihova cena je previsoka, odnosno kilogram košta preko 2.000 dinara u zavisnosti od proizvođača, ali u ovoj mesari, poslednjih  godina oni se prodaju za 800 dinar po kilogramu.