SVETOSAVSKA POVELJA PROF. DR ARSOVIĆU

1 min čitanja
SVETOSAVSKA POVELJA PROF. DR ARSOVIĆU
Sveti Sava, foto Vikipedija

Komisija za dodelu Svetosavskih priznanja odlučila je da Svetosavsku povelјu dodeli profesoru doktoru Nenadu Arsoviću sa Medicinskog fakulteta u Beogradu i direktoru Klinike za otorinolaringologiju  Univezirtetskog Kliničkog centra Srbije koji je rodom iz Topličke Male Plane. Ove godine podeliće se i četiri zahvalice: amaterskom glumcu Miroljubu Miroviću Faciru, Mariji Timotijević, Nemanji Radosvaljeviću iz Kuršumlije i Milici Andrejev iz Žitorađe.

U obrazloženju, načelnik Topličkog upravnog okruga Zlatan Miljković je kazao da je Komisija jednoglasno donela odluke.

-Moram da naglasim da se radilo o kandidatima iz različitih svera društvenog delovanja, što mi je takođe jako drago, pa smo vodili računa da svi dobitnici ravnopravno budu zastuplјeni po sverama a i prema teritorijalnoj zavisnosti, odnosno da sve opštine Topličkog okruga budu zastuplјene- kazao je Milјković za sajt grada Prokuplja.

Obrazlažući odluku o dodeli Svetosavske povelje dr Nenadu Arsoviću naglasio je da je reč o profesoru čija je naučna biografija impozantna.

-Reč je o profesoru koji je uveo inovacije u hirurškim intervenvijama u otorinolaringologiji. Profesor Arsović je član SANU i borda Evropske Akademije za otorinolaringologiju, Borda Evropske federacije tih nauka kao i priznati član Srpskog lekarskog društva. Objavio je više od 60 naučnih radova koji su zastuplјeni kod nas i širom sveta a ujedno je i jedini hirurg u Srbiji koji koristi retku operativnu metodu pri lečenju tumora iz srednje lobanjske jame- istakao je Milјković.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na Svetosavskoj akademiji u petak 26. januara koja će se održati u prokupačkom Domu kulture sa početkom 18 sati.

Izvor: sajt grada Prokuplja