Sutra Javna rasprava o budžetu

1 min čitanja
Sutra Javna rasprava o budžetu
Gradska kuća,foto:ProkupljePress.com

Na sajtu Grada Prokuplja objavljeno je da je do sutra do 9 sati zakazana rasprava nacrtu odluke o izmeni odluke o budžetu za 2024. godinu.

Ukupno su građani Prokuplja imali 24 sata da pregledaju te izmene, te putem mejla pošalju svoje primedbe i predloge, a ranom zorom sutra mogu od 7 do 9 sati, dakle do pauze da učestvuju u javnoj raspravi u Svečanoj sali Gradske kuće.

I sve je to lepo, čini se transparentno, ali baš ja sam juče gledala ovaj opadjući meni gradskog sajta, kao što to gotovo svakoga dana činim, svašta se tu nađe, i do sada nisam primetila obaveštenje o ovoj raspravi.

Da bi neko učestvovao mora da bude na vreme obavešten, nekoliko bar dana ranije, da može da prouči materijal, posebno ako je laik, kao ja za finansije.

Naravno, neće ništa promeniti ni to da se raspravlja, iznose konkretni i tačni predlozi, jer ne znam kada je neki usvojen, a da nije došao od gradskih čelnika.

U svakom slučaju, budžet je deficitan, ne razvojni, kako bi trebalo nakon silnih prodaja i rasprodaja, a taj deficit će se pokriti, kako planiraju sa neutrošenim sredstvima iz prethodnih godina.