ŠTA ĆE BITI SA SPORTISTOM GODINE?

1 min čitanja
ŠTA ĆE BITI SA SPORTISTOM GODINE?
Porkupačko šetalište, foto:ProkupljePress.com

Tradicionalna manifestacija „Sportista godine“ koja se godinama održavala krajem decembra, prošle godine se zagubila. Pitanje je hoće li se organizovati i ove, ali je jedno sigurno, gorak ukus koji se pojavio tokom izbora 2022. godine ostaće i ta ujdurma koja je nastala neće se zaboraviti. Ovu manifestaciju organizuje Sportski savez Grada Prokuplja.

Sporan je bio „Izbor sportiste godine“ jer su u kandidaturi bili gimnastičar Uroš Grujić i fudbaler Luka Paunović. Komisija koja je birala, zapravo nije imala legitimitet, jer uopšte nije doneto rešenje o njenom imenovanju. Ipak, oni su se sastali, izabrali Luku Paunovića i tada je krenuo haos. Počelo je osporavanje legitimnosti izbora, o tome su pisali i mediji, a u priču se uključio i tadašnji gradonačelnik Milan Aranđelović, koji je za medije tvrdio da pojma nema ko je i kako birao, iako je on lično potpisao rešenje toj komisiji i iako je zapravp Grad preko saveza organizator manifestacije. Na kraju je naglasio da „će se nači neki drugi način da se organizuje ova manifestacija“ i na tome se otprilike i stalo. Odštampane su nagrade i priznjanja, ali ona nisu uručena dobitnicima, niti je organizovana manifestacija.

Još uvek nije poznato hoće li s epromeniti kriterijumi i da li će manifestacija nastaviti tradiciju.

Sekretar Sportskog saveza Opštine Prokuplje Božidar Jović kaže da bi trebalo da se ona održi, verovatno skromno, početkom februara naredne godine, jer je poslednjih godina tradicija da to bude krajem tekuće godine, pomerena za početak naredne godine.