SPS: ODLIČNO SARAĐUJEMO SA SNS

2 min čitanja

Gordana Janković, predsednik GrO SPS u Prokuplju kaže da je saradnja ovog odbora sa lokalnim SNS odlična i da su uvek glasali, kao odbornici u lokalnoj skupštini za odluke koje je predlagala, a zatim i verifikovala vladajuća stranka u Prokuplju. Njena reakcija je usledila nakon što smo u tekstu “Idemo na izbore” napisali da su članovi SPS u Prokuplju nezadovoljni onim što su dobili i da se o tome tiho šapuće u članstvu, ali da uvek glasaju za odluke vladajuće stranke. Njeno obraćanje prenosimo u celosti, bez lektorskih promena:

“Povodom teksta koji je objavljen na Vašem portalu-Prokuplje press u kome se pominje SPS,pošto sam od 28.11.2022. godine Predsednik Gradskog odbora SPS u Prokuplju i jedina ovlašćena da dajem izjave za navedenu stranku, pošto ste mi prižili mogućnost da neke iznešene stvari demantujem, što nažalost nije slučaj sa ostalim portalima ja Vam se unapred zahvaljujem.

Mi smo partija koja postoji 33 godina na političkoj sceni koja se nikad nije bavila neistinama i spletkarenjem, uvek smo čvrsto stajali iza onog što radimo, što je slučaj i sada. U poslednje vreme često se pominje naš odnos sa SNS-om na lokalu, glasanju odbornika SPS-a u gradskoj skupštini, a pogotovo o takozvanim članovima SPS-a koji se predstavljaju kao nezadovoljni, a pritom zadnjih osam godina nisu ušli u partiju koju su zadnjih godina iskoristili na najgori način i ostavili za sobom neviđeni haos koji smo jedva sanirali, pa se nisu ni udostojili da podrže svoju partiju na izborima kao i svog Predsednika Ivicu Dačića. Moja obaveza kao Predsednika da demantujem takve navode nepostojećih članova koji su odavno prekršili sve odredbe statuta partije i poručila da se problemi rešavaju u partiji, a ne na ulici i po kafanama, mi smo se te loše partiske politike davno rešili.

Što se tiče odnosa sa lokalnim SNS -om ,odnosi su politički krajnje korektni ne postoji nikakva ljutnja, mi smo odrasli ljudi naše stranke su na republici u vlasti i mi to poštujemo, naši odbornici nikada nisu negirali da su glasali ZA u skupštini, naravno sve sednice se snimaju, bilo bi jako neozbiljno da bilo ko to negira. U izbore idemo samostalno i borićemo se kao i uvek isključivo fer i pošteno bez ikakvih grubih reči, što nas i čini prepoznatljivim.

Ponoviću još jednom SPS u Prokuplju čvrsto stoji uz politiku Predsednika Ivice Dačića, a svi oni koji imaju problem s tim nije im mesto kod nas”.

S poštovanjem Predsednica Gradskog odbora SPS-Gordana Janković

IZGUBILI DIREKTORSKO MESTO

Pre poslednjeg skupštinskog saziva, tokom poslednje izborne kampanje, SPS u Prokuplju je na svojim prostorijama u centru grada postavio belo platno sa crvenim lsovima na kojima je pisalo :”Prokuplje Prokupčanima”. Kako je njihov rezultat bio za mnoge iznenađujuće dobar, osvojili su odbornička emsta, ali na primer izgubili direktorsko mesto u Narodnom muzeju “Toplice” koji im je ranije bio nagrada. Bez direktora, SPS je u Prokuplju postao stranka koja podržava odluke vladajuće.

Treba podsetiti da su u Blacu i Žitorađi nezadovoljni članovi i do tada funkcioneri SNS na lokalu, na primer Zoran Jozić iz Blaca i Slađan Mladenović iz Žitorađe postali nosioci izbornih kampanja SPS.


0


0

The post SPS: ODLIČNO SARAĐUJEMO SA SNS appeared first on Prokuplje press.