Spomen park „Gvozdenom puku“ prepun smeća, fontana zapušena!

2 min čitanja
Spomen park „Gvozdenom puku“ prepun smeća, fontana zapušena!
Trava prepuna smeća! Foto:ProkupljePress.com

Jedno od najlepših mesto u gradu, sa jednom izuzetnom istorijskom vrednošću, u čijem vazduhu bi trebalo da se oseća poštovanje prema junacima slavnog Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“ u narodu poznatog kao „Gvozdeni puk“ prepuno je smeća. Prokuplje krasi ovaj park, ali na žalost, trenutno je prepušten nemaru.

Fontanica je zapušena, pa voda preliva po pločama i širi se kroz čitav park. Slika papira, flaša, kojekakvih odbačenih stvari ne bi trebalo da bude ono što se primećuje na ovom mestu, ali na žalost, sve pada u senku kada se pogleda smeće koje je razbacano na sve strane.

O čistoći ovog parka, kao i svih javnih površina u gradu brine se koncesionarsko preduzeće „Demetra AB“ , ćerka firma „Demetra RB“ koja održava Beograd na vodi. Ne verujem da u beogradu na vodi može ovako smeće da bude razbacano na sve strane. Ona iz gradske kase uzima milione, čak Grad Prokuplje plaća i vodu koju tokom pranja uica koristi „Demetra AB“, a ovak park, kojeg poseti svaki zvaničnik, svaki turista ili putnik namernik, izgleda kao smetlište.

Deo parka i smeća u njemu pogledajte u video snimku:

Naravno da deo odgovornosti pada na građane koji bacaju smeće za sobom, ali do ovog vikenda, nikada ovako prljavo nije bilo.

Taj deo odgovornosti najviše s eodnosi na polomljen mobilijar u dečijem delu ovog parka.

Nadzor nad „Demetrom AB“ vrši Javno rpeduzeće za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja, dok komunalna inspekcija grada Prokuplja vrši proveru.

-Očigledno je da je došlo do nekog propusta. Pozvaćemo u ponedeljak „Deemtra AB“ da vidimo u čemu je reč i zašto Spomen park izgleda tako- potvrđeno nam je u Gradskoj kući Prokuplje.

„Demetra AB“ radi i subotom, pa je čudno što niko nije obišao prostor i što je dozvolio da ovaj park izleda katastrofalno, a uvek je ako ništa drugo, pun dece koja se igraju u njemu.