SNS DEMANTOVAO DS

2 min čitanja

Iako su se povodom prodaje objekta Gradske apoteke do sada oglasile skoro sve opozicione opcije, odnosno dale komentare na tu prodaju, Gradski odbor SNS u Pokuplju rešio je da se oglasi i u svom saopštenju koje je prosledio medijima, ustremio se na DS. Zanimljivo je da je, barem nama na mejl, sinoć u 21.24 časova GrO DS poslao saopštenje i to, barem prema našim saznanjima, nije objavio ni jedan mediji do jutros, a GrO SNS je izdao demanti na saopštenje prokupačkog DS u 23.16 časova. Kako su naprednjaci znali šta piše u saopštenju DS ne znamo, ali kao i svake stranke i njihovo prenosimo u celosti:

-Zlurade su i tendenciozne tvrdnje predstavnika GO DS Prokuplјe po pitanju koncesije Apoteke Prokuplјe i prodaje lokala u kome je smeštena Gradska Apoteka u Prokuplјu. Velika većina državnih apoteka su pod koncesijom ili su izdate u zakup, jer je u jednom trenutku poslovanje državnih apoteka bilo neodrživo zbog sve veće konkurencije privatnih apoteke. Državne apoteke su jedine državne zdravstvene ustanove koje su poslovale tržišno i nisu dobijale ni dinar za zarade i materijalne troškve od države ili grada.

Koncesija Apoteke Prokuplјe je izvršena kako bi se sačuvala radna mesta zaposlenih i njihove zarade i sprečilo stvaranje gubitaka koji bi išli na teret grada. U to vreme, u Apoteci Prokuplјe je radilo nekoliko visokopozicioniranih funkcionera DS i oni nisu imali nikakve primedbe, već su podržali sprovođenje koncesije Apoteke.

Za građane nije od značaja da li je osnivač grad ili neko drugi, pacijenti dobijaju potrebne lekove čak i po povolјnijoj ceni. Dalјe, treba razjasniti – pod koncesiju je data farmaceutska delatnost, a imovina je ostala vlasništvo grada i ove stvari treba razdvoji. Delatnost obavlјa koncesionar na određeni period, a zgradom apoteke raspolaže titular i on je odlučio da istu ponudi na javnu prodaju gde su mogućnost imali da učestvuju svi zainteresovani subjekti i nadmeću se u visini cene. Početna cena je utvrđena od strane Republičke poreske uprave. O apoteci po najmanje treba da pričaju predstavnici DS jer je u periodu kad su oni rukovodili apotekom finasiranje rada njihovog odbora u Prokuplјu vršeno indirektno od dobavlјača.

Apoteke Prokuplјe, da se rekonstrukcija ove Apoteke vršila uz fiktivnu sprovedenu javnu nabavku po mnogostruko većoj ceni, da su poslovi krečenja i zamene toplovodnih cevi i radijatora dodelјivani firmi istaknutog člana DS u Prokuplјe, da su računi za privatne proslave visokih funkcionera DS plaćani od strane dovalјača apoteke Prokuplјe, da su najviši funkcioneri DS u to vreme o trošku dobavlјača odlazili na višednevna putovanja u egzotične destinacije. Nekoliko desetina miliona dinara upravo iz Apotekarske ustanove, u vreme dok je istaknuti funkcioner DS bio direktor Apoteke Prokuplјe, usmereno je na pokriće mahom kafanskih računa sportskih klubova koji su bili enormni! DS se sada brine o sudbini apoteke, a nije se brinula kada je njen visoki funkcioner i direktor „stvorio uslove“ da mu se isplati otpremnina od 10.000€ za samo nekoliko godina rada na poziciji direktora!

Gradski odbor SNS Prokuplje


0


0

The post SNS DEMANTOVAO DS appeared first on Prokuplje press.