Snežana Ilić nominovana za „Oni su heroji“

1 min čitanja
Snežana Ilić nominovana za „Oni su heroji“
Snežana Ilić, foto:printscreen EU "Oni su heroji"

Aktivista, humanista i novinar ProkupljaPress.com Snežana Ilić iz Prokuplja nominovana je za ovogodišnju nagradu EU „Oni su heroji 2024“.

Prijave su trajale do 12. maja, a uskoro počine glasanje.

Proglašenje deset pobednika Konkursa, od dvadeset pet finalista, biće izvršeno tokom juna 2024. godine, objavom na veb stranici https://onisuheroji.rs/ .

U obrazloženju za Snežaninu nominaciju se navodi da je "Snežena izuzetna osoba, sa dubokim saosećanjem i posvećenošću prema pravdi i dobrobiti drugih. Nјen angažman kao borca za pravdu, aktiviste, humanitarca i lokalnog patriote ukazuje na širok spektar interesovanja i duboko ukorenjene vrednosti. Nјena briga o napuštenim životinjama i lјudima pokazuje njenu empatiju i spremnost da pomogne onima koji su u nevolјi. Posvećenost njenom gradu je još jedan dokaz njene lјubavi prema zajednici i želјe da doprinese bolјitku lokalne zajednice. Snežana je osoba koja svojim delima menja svet na bolјe i inspiriše druge da čine isto". Poseban doprinos dala je u oblsti brige o životinjama, očuvanju životne sredine.

Kako se navodi u objašnjenju konkursa, cilј je promocija priča o lјudima iz svakodnevnog života koji nisu medijski eksponirani, za koje nismo čuli, ili smo nedovolјno čuli, a svojim delima su doprineli zajednici u kojoj žive.

Javne ličnosti nisu predmet, odnosno heroji u smislu ovog konkursa.

Organizator nagradnog konkursa je Delegacija Evropske unije u Srbiji,