SMENE OD MESEC DANA SU STRAŠNE ZA PORODICU

1 min čitanja

Promena smena na nedelјu dana  u osnovnim školama je  moguća u celoj Srbiji, ali  u Prokuplјu je to veliki problem.

 Prošle godine  je roditelјima učenika osnovnih škola  rečeno da će do promene smena na nedelјu  dana doći sledeće školske godine, ali  i sada se nastavlјa  kao ranije, da promena na nedelјu dana nije izvodlјiva.

 Koliko je nama roditelјima  poznato u većini škola u Srbiji, smene se menjaju na nedelјu dana. Mnogi od nas rade u fabrici Leoni, menjamo smene svake nedelјe i većini bi odgovaralo da se i smene naše dece u školama menjaju na isti način. Tako bi se lakše organizovali oko čuvanja i brige o deci, naročito u prvom i drugom razredu. Više puta smo se obraćali inspekciji u Prokuplјu i rečeno nam je da o tome odlučuju direktori škola uz uvažavanje zahteva roditelјa i dece.

Smatramo da to nije tako, jer više godina unazad očekujemo da se izađe u susret našim potrebama , ali uvek dobijemo isti odgovor. Uvek nam je rečeno da to nije moguće zbog prevoza.

Ako je problem u prevozu pitamo se kako ovaj problem nemaju ostale opštine i gradovi koji su mnogo veći od Prokuplјa. Da li je moguće da samo u Prokuplјu direktori škola i čelnici Grada ne mogu da  dogovore prevoz učenika i zaposlenih. Mi nemamo drugi izbor nego da decu upisujemo u produženi boravak, ali i tu smo zakasnili jer kako kažu direktori već su im popunjeni kapaciteti  i nemaju mesta da prime decu. Roditelјi koji su
imali sreće pa su ugrabili mesto u produženom boravku ,kažu da su deca premorena kada posle podne idu na nastavu, a pre podne su u boravku po mesec dana i ne viđaju se sa svojim roditelјima. I TAKO MESEC DANA… 

Da li većnik za obrazovanje i direktori razmišlјaju kako da rešimo probleme, smene na nedelјu dana nisu izvodlјive, mesta u produženom boravku nema, šta mi roditelјi da radimo, a sve se radi u interesu dece i roditelјa.

Zabrinuti roditelјi


13


5

The post SMENE OD MESEC DANA SU STRAŠNE ZA PORODICU appeared first on Prokuplje press.