SISTEM I DUKATI

1 min čitanja

Kada u borbi krenu svi na jednog, da li je to čojstvo? Kada krene jak na slabog, je li to junaštvo? Naravno da nije, i naravno da je kukavičluk. A šta je to kada krene ceo sistem na jednog čoveka, a taj čovek dukat? E to je Srbija, to je loša vlast! To su  džipovi  i u njima sumnjivi likovi. I onda ti džipovi krenu na biciklistu. A biciklista dukat. To vam je navijačka banda koja krene na jednog protivničkog navijača, pa ga ubije. A navijač mlad, skoro dete. To vam je kad ode čovek u opštinu da pita za put do sela a oni hoće da mu daju otkaz. Što je pitao. A čovek na mestu i više od toga. To vam je kad podignete glas da zaštitite ženu koju tuče muškarac, a oni od vas naprave siledžiju. A vi za ponos. To vam je dragi moji taj  sistem vrednosti koji jede ljude. Drobi ih u salamu. Čupa im i kosu i dušu, puni ih smećem koje rastura na sve strane da smrdi svaka stopa kojom prođu.

To vam je kad đak izmakne stolicu nastavniku i ostane nekažnjen. Kad drug pobije pola razreda i postane heroj. Za koga? Za koji to svet? Jesmo li mi isti narod? Jesmo li svi Srbi? Ili smo u većini slučajeva, izrodi. 

To vam je taj sistem kad moraš na  blokadu puta da bi sva deca dobila besplatne udžbenike, jer drugog načina nemaš. Jer ne daju svoj deci. Samo nekoj. Tako im se može, jer su takvi ljudi. Sistem protiv dece. Eto, i to je…

Savesni građanin


1


0

The post SISTEM I DUKATI appeared first on Prokuplje press.