ŠIŠANJE VATROM ZA MIHAJLA

2 min čitanja

Na Trgu Topličkih junaka sinoć od 18 do 22.30 časova prokupački frizer Dušan Mladenović šišao je građane u dobrotvorne svrhe. Sav novac koji je dobijao za svoj rad otišao je za lečenje malog Mihajla Taskovića koji boluje od autizma. Sa njim su u ovoj humanitarnoj akciji učestvovali i DJ SKID .

Najveću pažnju prolaznika privuklo je Dušanovo šišanje vatrom, i to zaista verovali ili ne, pravom vatrom.

-Da, to je tehnika. Zaista se pali vatra i onda se skida, odnosno šiša kosa koliko treba.  I moji prijatelji di džejevi i ja imali smo za cilj da skrenemo pažnju javnosti na neophodnu pomoć Mihajlu. Mislim da smo uspeli i hvala svima onima koji su nas donacijama podržali- kaže Dušan.

On je čitavog života frizer. Prvi put je uzeo makaze u ruke sa deset godina pomažući i gledajući svog oca Miroslava koji je bio frizer.

-To zanimanje je moja ljubav i ne bih mogao sebe da zamislim u drugoj profesiji. Sa osamnaest godina sam otišao na Akademiju Srećka Dokića i posle dve godine je završio, a onda su me zadržali kod njih u salonu, gde sam jedno vreme radio. Na krajus am se vratio u Prokuplje i radio u dva salona, a od prošle godine otvorio sam i svoj- objašnjava Dušan svoj profesionalni put.

Sada ima salon preko puta Kluba 40 i posla preko glave. Obično klasično šišanje traje do deset minuta, a moderna šišana zahtevaju do pola sata vremena.

-Nije mi teško da čitav dan stojim i to radim, jer ja volim svoj posao- dodaje naš sagovornik.

Njegove vešte ruke zaista čine čuda i sinoć na Trgu su ljudi bili zadivljeni pokretima i brzinom kojom on pravi majstoriju od šišanja.

Stalno se usavršava, učestvuje na frizerskim takmičenjima, koja zapravo šišanje pretvaraju u magiju i umetnost. Zato su „fejt skin“ šišanja postali umetnička dela u njegovim rukama.

I Vi možete kao Dušan i DJ SKID da odvojite, ako ne pet sati, a ono barem jedan minut i da slanjem sms 1363 na 3030 pomognete malom Mihajlu!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468230-32

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468381-64

IBAN:

RS35160600000146838164

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG


0


0

The post ŠIŠANJE VATROM ZA MIHAJLA appeared first on Prokuplje press.