SAMO TI SPAVAJ OPOZICIJO U PROKUPLJU!

2 min čitanja

Vlast je slast, moć je sila koja se teško ostavlja, a običnog čoveka je lako privoleti. Dovoljno je da  mu se nasmeješ, pokloniš par letaka i on je srećan. Normalno da je tako, jer za sreću treba malo i nju čine sitnice.

I dok opozicija lepo spava ovaj avgust, odustala je i od šetnji, SNS Prokuplje vredno radi. I oni šetaju sa građanima, odnosno presreću ih u Pešačkoj zoni i dele letke. A na tim papirima bajka. Volim ovu reč, uvek je bila najjače sredstvo u manipulaciji ljudima. Lepo počne:“ Bio jednom jedan kralj i imao tri sina…..“ i na kraju pobedi onaj jadni, siromašni, pošteni treći sin, koji je bio smetalo. I pravda je pobedila, naučili smo da dobro pobeđuje zlo i da ako se mučimo, na kraju ćemo se i ovajditi!

A na kom kraju?

Da sam ja na mestu, evo ove naše opozicije, svaki dan bih presretala ljude u Pešačkoj zoni. Lepo se obučem, nasmejem (i to umem) i poklanjala bih im papire sa onim masnim slovima i slikama u boji, koji se plaćaju od njihovih para. Kažem :“Dobar dan. Izvolite. Šta biste Vi pohvalili?“ Ne kažem promenili, zaboravim tu reč baš u tom trenutku.

A čovek koji odavno nije video nasmejano lice, ne može da kaže nešto loše. Prosto lepo mu što se neko smeje, lepo obučen i očešljan. Nema snage da tom uparađenom, sa svečanim stavom, oduzme taj trenutak važnosti. I ne želi, jer dobar je običan čovek. Zna šta je muka, nevolja, strah, plač i stid. I onda se uljudno i lepo vaspitano, onako domaćinski, kao kad smo bili deca pa prođemo ulicom i pozdravimo neznance, nasmeši i dobroćudno kaže da je sve super!

Nije to ni laž, jer njemu, običnom nama, je u tom momentu super što je neko obratio pažnju na njega, nasmejao mu se u prolazu i posvetio mu u ovom vremenu dragoceni trenutak pažnje.

Nije mu čak ni važno, što je možda to lažan osmeh, jer je ipak osmeh.

A sutra, ili trenutak posle? Nije važan. U ovom momentu u ovoj državi se živi za taj jedan osmeh, lažan ili pravi, koji ti zamagli dan.

Eto tako opozicijo, učite od majstora šta treba da radite. Uđite među ljude, osmehnite im se, posvetite minut vašeg vremena. Kulturni su ti obični ljudi, ako ni zbog čega drugog, iz pristojnosti, uzvratiće vam osmeh i saslušati šta imate da kažete.

Ako imate štа….

Biljana Roganović


0


0

The post SAMO TI SPAVAJ OPOZICIJO U PROKUPLJU! appeared first on Prokuplje press.