SAD IM PRETE DA KRŠE ZAKON JER ČUVAJU SVOJU DECU!

1 min čitanja

Završila se i druga radna nedelja od kako meštani Male Plane prelaze pešački prelaz kod škole, kako bi skrenuli pažnju na bezbednost u saobraćaju, a odgovora nadležnih nema. Jeste da je ministar Goran Vesić javno obećao gostujući na RTS prošli petak da će se problem urgentno rešiti, ali od tada mu nema ni traga ni glasa. U međuvremenu meštani glume znakove, prevode decu, dolaze televizije, pišu novine, ali rešenje ni na vidiku.

-Danas smo se obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i lokalnoj samoupravi, pošto kako kažu u Javom preduzeću „Putevi Srbije“ sve je na gradskim ocima koji treba da daju predlog da se postavi signalizacija-kaže Daniela Ristić iz Male Plane.

Procedura je sledeća: grad predloži i pokrene inicijativu, ostali prihvataju, ali grad ćuti. Što je najgore, sada se meštanima i preti da krše zakon!

-Po nalogu ministra Vesića iz lokalne samouprave je trebalo urgentno da pošalјu odgovor sa planovima kako ministarstvu tako i podnosiocu molbe… ali odgovora nema… Nedelјu dana je prošlo od ministrovog javnog obećanja za urgentno rešavanje problema pa se postavlјa pitanje kojim tempom se rešavaju drugi problemi kada urgentno rešavanje traje ovako dugo…Danas smo u podne dobili saobraćajnu patrolu i bili upozoreni da našom šetnjom pešačkim prelazom ugrožavamo saobraćaj te je vrlo verovatno da možemo dobiti prijavu jer ovo nije lokalni već magistralni put…Stekli smo utisak da smo poput odbojkaške lopte a odbojku igraju ministar Vesić, lokalna samouprava, JP “Putevi Srbije” i po malo saobraćajci… i utakmica traje…- napisala je juče na svom Fejsbuk profilu Daniela Ristić.

Na kraju će Maloplanci da budu krivi što hoće bezbednije okruženje za svu decu.

Kako ide vikend, novo okupljanje, odnosno prevođenje dece preko pešačkog biće u ponedeljak.


12


0

The post SAD IM PRETE DA KRŠE ZAKON JER ČUVAJU SVOJU DECU! appeared first on Prokuplje press.