SA JEDNOG KONTA ZA KAFANE DAJEMO SKORO 1,9 MILIONA DINARA

1 min čitanja

Po Javnoj nabavci koja je objavljena na zvaničnom sajtu grada Prokuplja za ugostiteljske usluge za Gradsku kuću utrošiće se više od 1,8 milion dinara. Kako je nabavka raspisana u prvom kvartalu, usledio je ugovor sa „Čutura plus doo“ Prokuplje, sa kojim je sklopljen ugovor na 1.666.667 dinara bez PDV i to 3.aprila ove godine.

Međutim, to je samo jedan od konta sa kojeg se isplaćuje restoranima i kafanama, pardon, ugostiteljskim objektima, večere i ručkovi čelnika Grada Prokuplja. Tu su još konta Skupštine grada Prokuplja, gradonačenika Grada Prokuplja, nekih javnih ustanova….

Tako na primer, kako smo ranije tražili Informaciju od javnog značaja, dobili smo podatak da je u 2022. godini sa tri konta za ugostiteljske usluge utrošeno više 3,8 miliona dinara. Pa je gradonačelnik Prokuplja za ugostiteljske usluge utrošio 636.455 dinara, Skupština Grada Prokuplja 517.283 dinara, a Gradska uprava Grada Prokuplja 2.687.150 dinara.

Prema našim nezvaničnim podacima, nekoliko restorana u Prokuplju baš se ovajdilo od gradskih oca. Saznali smo da su računi koji oni prave dosta visoki, pa se ljudi pitaju :“Šta oni jedu?“

Kako se stalno mešaju konta sa kojih se plaćaju ti računi, u narednom periodu, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, a kako bismo odagnali sve sumnje koje vas i nas sada muče i eventualno da ne bi bili u zabludi i pogrešno mislili da oni troše više nego što je pristojno, mi ćemo im poslati Zahteve da nam dostave račune svih ugostiteljskih usluga od početka godine do sada sa svih konta kojima barataju.

Ne moraju da odgovore, ali je red i u obavezi su po zakonu, kako bismo demistifikovali tu „zaveru“ koja kruži gradom i videli na šta se sve troše naše pare.

Krenućemo u ponedeljak, jer znate, vikendom ne rade.


0


0

The post SA JEDNOG KONTA ZA KAFANE DAJEMO SKORO 1,9 MILIONA DINARA appeared first on Prokuplje press.