RUKOMETAŠI OBELEŽILI SVOJU SLAVU

2 min čitanja
RUKOMETAŠI OBELEŽILI SVOJU SLAVU
Sečenje slavskog kolača u crkvi Svetog Prokopija, foto:ProkupljePress.com

Rukometni klub „Topličanin“ Prokuplje je sečenjem slavskog kolača u crkvi Svetog Prokopija i svečanim ručkom nakon toga obeležio slavu kluba Sretenje.

Ovogodišnji domaćin je Goran Stanković, a naredne godine će to biti Nebojša Đorđević.

-Čast mi je što sam ovogodišnji domaćin. Naš klub ima dugu tradiciju u Prokuplju, koji je u vremenu iza njega iznedrio veliki broj reprezantivaca, igrača u inostranstvu. Ono što je najvažnije je da nastavljamo staru slavu kluba, trudimo se da što više mladih uključimo u rad- kazao je Stanković.

RK „Topličanin“ je osnovan 1957. godine, a od 2015. godine obeležava Sretenje, kao svoju slavu.

Sportski direktor kluba Ljubiša Milosavljević, kaže da je odlučeno da to bude baš Sretenje, jer na neki način oslikava vrednosti i snagu kluba, trajanje i kvalitet.

-Mnoge generacije dale su trajni pečak klubu i proslavili grad svojim rezultatima. RK „Topličanin“ funkcioniše u normalnim okolnostima, a trenutno je ekipa sastavljena delom od igrača iz okruženja. Negujemo posebno mlađe naraštaje jer je želja da što više igrača bude sa ovog prostora. Zbog toga vredno radimo i ne samo rukovodstvo kluba, već i svi naši prijatelji se trude da daju svoj maksimum- kazao je ovom prilikom Milosavljević.

Rukometaši treutno igraju u Super B ligi i sinoć su na domaćem terenu, u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ pobedili negotinski RK „Hajdul Veljko“ rezultatom 27: 24 na poluvremenu 13:8. Sve vreme su prokupački rukometaši ubedljivo vodili.