RODA ISPALA IZ GNEZDA I IZAZVALA ZABUNU, NADLEŽNI KAŽU DA JE TO NORMALNO

1 min čitanja

Iz gnezda koje već godinama stoji na jednoj kući u prokupačkoj ulici Ratka Pavlovića ispala je roda. Čim su je ugledale komšije, uspele su nekako da je sklone sa ove prometne ulice, ali je trebalo rodu vratiti u gnezdo. Njoj je povređena nogica, najverovatnije kako je pala.

Građani su zvali vatrogasce, koji su rekli da to nije njihov posao, iz prokupačke Elektrodistribucije, kao Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ su bili spremni da upotrebe korpe, ali one su znatno niže od ovog rodinog gnezda.

Na kraju je jedan čovek uneo rodu u tu kuću i sa gazdaricom se popeo na tavan. Dali su joj vodu.  

-Taj deo je vlasnik napravio samo za te rode, jer one godinama dolaze i gnezde se. Kada je pre par godina menjao krov, za njih je napravljen poseban uzvišen deo, do kojeg se ne može doći, ali rodama savršeno odgovara- objašnjava Prokupčanin koji je bio deo ove akcije spasavanja.

Iz Zoo planet Niš koji je zadužen za te situacije su nam rekli d aje ovo normalno kod roda, jer one sada proletavaju. Tako su se konačno svi smirili, jer nisu znali i mislili su da treba da je vrate u gnezdo.

-Ona neće da se vrati u gnezdo. Samo joj dajte vodu i ostavite je da se snađe, jer je sada krenula da leti i da se osamostaljuje, a to je prirodan proces koji sledi- rečeno nam je u Zoo Planet Niš koji je zadužen za ove situacije.

Sada se o rodi stara mala Vera, koja joj je na tavanu svoje kuće donela vodu. Ptica je povredila nogu, pa se svi bojimo da nije reč o ozbiljnoj povredi.


0


0

The post RODA ISPALA IZ GNEZDA I IZAZVALA ZABUNU, NADLEŽNI KAŽU DA JE TO NORMALNO appeared first on Prokuplje press.