Ringišpil u Prokuplju istog vlasnika?

1 min čitanja
Ringišpil u Prokuplju istog vlasnika?
Niko se više ne vozi, foto:ProkupljePress.com

Ringišpil koji je danima postavljen u Prokuplju, kraj reke Toplice je navodno vlasništvu istog lica čiji je ringišpil polomljen u sredu u Kuršumliji kada je povređeno trinaestoro dece. Ipak, zapravo nije.

Tog dana nije ni radio, a kako tvrde građani Prokuplja prethodna dva dana jeste, ali se niko na njemu nije vozio.

-Dozvolu za postavljanje ringišpila vlasniku je dalo javno preduzeće za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja i ona traje do ovog prolećnog vašara, odnosno do 12. maja-potvrđeno nam je u lokalnoj samoupravi.

Obično produže boravak nakon vašara.

U kabinetu gradonačelnika Prokuplja Miroslava Antovića nam je rečeno da za sada nisu podneli zahtev za produženje dozvole, niti misle da hoće.

Inače, stanje devojčice koja je teško povređena kada se polomio ringišpil u Kuršumliji, kako smo saznali od njene porodice je nepromenjeno i čeka se ponedeljak. Ona je dobro reagovala na terapiju.

 

 

            Nema institucije koja proverava ispravnost ringišpila kada se postavi

Polomljeni ringišpil u Kuršumliji

 

Već dva dana se trudimo da saznamo ko je zadužen da proveri ispravnost ringišpila kada se on postavi, ali slaba vajda. Zvali smo institute, fakultete, razne službe i niko nije zadužen za to. Na kraju smo uspeli da saznamo da pri Ministarstvu privrede postoji Telo za ocenjivanje usaglašenosti, a da li je ono zaduženo i za ovaj posao, saznaćemo u ponedeljak.