REVIZIJA NIJE UZELA U OBZIR JAVNU NABAVKU ZA KAMERE

1 min čitanja
REVIZIJA NIJE UZELA U OBZIR JAVNU NABAVKU ZA KAMERE
Realna cena kupljenih kamera, foto:Fejsbuk Dragan Dobrašinović

Iako su se na gradskom sajtu Prokuplja nadležni pohvalili da je Državna revizorska institucija, kako kažu “ustanovila sitne nepravolnosti” te dodali da je ispalo da su oni u pravu što se tiče javne nabavke od million evra za video- nadzor u gradu, koji još uvek ne radi, zapravo ta javna nabavka je okončana tek ove godine. Oglasio se tim povodom opet Dragan Dobrašinović, predsednik Uspravne Srbije, koji je Višem tužilaštvu u Prokuplju podneo krivičnu prijavu protiv sada bivšeg gradonačelnika Milana Aranđelovića. Tu objavu prenosimo u celosti:

“ Čujem da se to što je kralo na nabavci video nadzora negde oglasilo i da kaže da DRI nije našla nepravilnosti prilikom revizije ove nabavke. Samo je izostavilo da naglasi da je revizija rađena za 2022. godinu i da se odnosila na procedure i dokumentaciju, a da je ugovor zaklјučen i nabavka realizovana 2023, pa se DRI nije bavio utvrđivanjem razlike između tržišne cena i one koju je grad platio. Time smo se bavili mi, a to će svakako robijati”, napisao je Dobrašinović na svom Fejsbuk profilu.

Podsećanja radi, već mesecima se govori o tim kamerama, koje još uvek nisu počele sa radom i koje su kako je istražio Dobrašinović skoro četiri puta skuplje plaćene od realne cene. Zanimljivo je i da je preduzeće koje je bilo angažovano da ispita tržište potvrdio ovu vratolomnu cenu akmera, a njihov asortiman proizvoda ih zapravo prodaje po 300 evra, dakle malo skuplje od cene koja se pominje u drugim prodavnicama, a više od duplo jeftinije od one po kojoj je grad Prokuplje kupio iste.

Hoće li nadležno tužilaštvo formirati predmet po krivičnoj prijavi Dragana Dobrašinovića, videće se uskoro.