REŠEN PROBLEM VODOSNADBEVANJA

1 min čitanja

Dugogodišnji problem vodosnabdevanja u selima Bace, Kaludra, Pločnik i Tulare, rešen je zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je  izdvojila sredstva za nabavku nove crpne pumpe za vodosistem sa kojeg se zdravom pijaćom vodom snabdeva ovo seosko područje. Za tu namenu iz budžeta Grada Prokuplje izdvojeno je 170.000 dinara.

– Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas sa žiteljima ovog seoskog područja, koji ne kriju radost i zahvalnost zbog rešavanja najvažnijeg problema, a to je vodosnabdevanja. Posebno je zadovoljstvo što veruju u rukovodstvo Grada Prokuplja koje ulaže napor i rešava njihove probleme, kazao je član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice, Vladica Mladenović.

 Kako ističe, bilo je mnogo nagomilanih problema,a moralo je da se krene od izmirenja dugova Elektrodistribuciji.

Lokalna samouprava je izmirila dug za struju, izdvojila sredstva za nabavku nove pumpe i problem je rešen.

Ovom prilikom je predsednik Upravnog odbora mesne zajednice Bace, Goran Milenković, izrazio zahvalnost svih stanovnika četiri sela.

– Imali smo velike probleme u vodosnabdevanju, višegodišnja dugovanja, više smo bili bez vode nego što smo je imali, ali je vrhunac naših problema bio je kada dva meseca konstantno nije bilo vode. Lokalna samouprava je izmirila dugovanja od 1,5 miliona dinara, ali da bi smo krenuli dalje, na račun našeg Vodovoda uplaćeno je iz gradskog budžeta 160.000 dinara. Problemi su bili znatno veći i zbog međusobnih neslaganja, nerazumevanja, tako da smo nakon izbora novog Upravnog odbora počeli i da ih rešavamo- kaže Milenković.

Dodaje da  je odlučeno da sva domaćinstva, oko 500, plaća taksu na vodomere.

Izvor: sajt Grada Prokuplja


0


0

The post REŠEN PROBLEM VODOSNADBEVANJA appeared first on Prokuplje press.