RASKOPALI, PA OSTAVILI....

1 min čitanja

Započeto presvlačenje asfalta i proširenje kolovoza na deonici Donja Stražava- Džigolj je započelo pre decembarskih izbora, ali do danas nije završeno. U nadležnom preduzeću za puteve kažu da vremenske prilike ne dozvoljavaju da se postavlja asfalt, jer je temperatura ovih dana ispod 10 stepeni Celzijusa, odnosno čak u minusu.

-Sve dok se ne steknu povoljni vremenski uslovi, posao ne može da se uradi- kazali su u preduzeću „Trace“ koje obavlja održavanje i asfaltiranje puteva.

Na naše pitanje kako je moglo da se uopšte krene sa radovima usred zime, jer je očekivano da temperature budu niske, nije bilo nekog konkretnog odgovora.

U svakom slučaju, i ranije smo pisali o tome da se pred decembarske izbore masovno popravljalo, saniralo, asfaltiralo. Užurbano se radilo, ali većina tih radova, barem u samom gradu, je odmah bačena u vodu, jer su rupe odolevale asfaltu, što je i logično zbog tepmerature na kojoj je rađen.

I u Donjoj Stražavi su se izveli svi pripremni radovi, iskopali kanali, ali je tako ostalo. Meštani su tada upozoravali da je besmisleno da se postavlјa asfalt, kada nije urađena kanalizaciona mreža, o čemu smo pisali, ali njihove apele niko nije čuo. Ili možda jeste, jer su radovi trenutno obustavlјeni.