RADNICI LEONIJA ODUSTALI OD ŠTRAJKA, BIZLINK ZA SADA NE ODUSTAJE

1 min čitanja

Nakon dva dana tihog štrajka, radnici nemačke Kompanije „Leoni“ u prokupačkoj fabrici vratili su se istom obimu rada. Nisu dobili ništa, od onoga zbog čega su bili nezadovolјni, a to su pre svega veće plate, smanjenje radnih subota, smanjenje prekovremenog rada i odnos prema zaposlenima. Nјihov tihi štrajk nisu podržali ni jedan od dva reprezentativna sindikata „Nezavisnost“ i „Sloga“ .

-Po čitav dan nad radnicima su bili svi rukovodeći, koji su neprestano vršili pritisak i na kraju većina je popustila. Nismo dobili ništa- komentariše jedan od zaposlenih iz „Leonija“ .

Kako dodaju, radnici su se uplašili da neće ostati bez posla, a većina je pod kreditima.

U prokupačkom „Leoniju“ je oko 2.500 radnika, a iako smo na vreme poslali pitanja osobi zaduženoj za medije u fabrici, nismo dobili odgovore o ovomtihom štrajku.

Za razliku od njih, zaposleni u prokupačkom „Bizlinku“ kako za sada najavlјuju neće odustati te da će od ponedelјka prvo da krenu sa razgovorima sa rukovodstvom, aukoliko to ne urodi prlodom, prvo će organizovati štrajk upozorenja. Sa njima je i Sindikat „Sloga“ koji će već u ponedelјak započeti pregovore sa rukovodstvom fabrike. Plate u „Bizlinku“ su niže od onih koje se dobijaju u „Leoniju“ ali je posao lakši i kažu da su međulјudski odnosi bolјi. Reč je o fabrici koja proizvode kablove za male kućne aparate i ima oko 400 radnika. Oni su prethodnih dana zbog niske plate koju su primili a koja ide od 38.000 do 45.000 dinara, smanjili obim svoga rada, pa s eu neku ruku i to doživljava kao tihi štrajk.

Da li će se dogovoriti sa rukovodstvom, ostaje da se vidi od ponedelјka.


2


0

The post RADNICI LEONIJA ODUSTALI OD ŠTRAJKA, BIZLINK ZA SADA NE ODUSTAJE appeared first on Prokuplje press.