PWW NE IZNOSI REDOVNO SMEĆE

1 min čitanja

U određenim delovima grada, selima ne iznosi se redovno smeće, odnosno preduzeće Por Werner Weber se ne drži plana, pa su često kontejneri i kante prepune. U ovom preduzeću kažu da je problem niz situacija koje su otežale obavljanje usluge.

Tako na primer četvrtkom se prazne kontejneri u Sokićevom bulevaru, ali su oni ispražnjeni tek u subotu. U samom centru grada na parkingu iza Okružnog zatvora već danima stoje dva prepuna kontejnera, a u selu Mala Plana na primer, umesto dva puta, smeće se iznosi smao jednom.

-U centru grada, iza zatvora i Gradske kuće se širi nesnosan smrad od prepunih kontejnera. Oni izbace ova dva koja su napred, a teško im da prođu još par metara i isprazne i ove prepune- komentariše građanin situaciju u samom centru grada.

Direktor „Por Werner Weber“ u prokuplju Slaviša Stanković kaže da je u poslednje vreme niz događaja uslovio da imaju poteškoća sa iznošenjem smeća.

-Treba da nam stigne nov kamion i na njega čekamo, kao i na transfer stanicu za koju pripremamo elaborat. Usled vrućina, mnogi radnici su bili na bolovanju, pa je sve to razlog zbog malih zastoja- kaže Stanković.

Dodaje da će oni nadoknaditi građanima, a na naše pitanje kako, odgovorio je tako  što će zaposleni raditi prekovremeno i uvešće se dodatne linije.

U aprilu mesecu na redovnoj sednici Skupštine grada Prokuplja dato je zeleno svetlo da za 14,5 odsto poskupi usluga iznošenja smeća, koju plaćaju građani. Zanimljivo je da se ova usluga naplaćuje ne po broju staanara u ejdnoj stambenoj jedinici, već po kvadraturi objekta, pa ukoliko je vaša kuća velike kvadrature, a u njoj živi jedna osoba plaćate mnogo više nego u kući ili stanu koji je manji, ali sa više stanara.


0


0

The post PWW NE IZNOSI REDOVNO SMEĆE appeared first on Prokuplje press.