PRVI PUT U ISTORIJI PROKUPLJA MESECIMA IMAMO BESKUĆNIKA U PARKU

1 min čitanja

Ako ni po čemu drugom, mislim nečem lepom, nesvakidašnjem, ovu godinu u našem gradu Prokuplju, upamtićemo po tome što prvi put imamo beskućnika koji živi u glavnom parku. To zaista nikada nije zabeleženo i to se zaista nikada nije dogodilo. Desio se slučaj pre par godina na par dana, ali je problem bio rešen, a sada….Prosto Zorica je postala i na žalost biće upisana kao prvi beskućnik koji živi na Trgu Topličkih junaka. 

Iako se činilo da su je ljudi zaboravili, nije tako. Još uvek se po Fejsbuku protežu slike, upozorenja o mogućim poseldicama njenog života, apela građana da se ipak nešto uradi, ali Grad Prokuplje je gluv na sve to.

– Zorica i dalje spava u parku. Ona nije ničija briga. Nju sistem ne prepoznaje. Za nju nije niko nadležan. Da li je bolesna ili ne, da li je obesna ili samo duboko nesrećna, to ne zanima one koji bi morali da reše njen problem. Zoricu, među svim onim kartonima od kojih je napravila svoj dom, na ovoj hladnoći verovatno greju psi, takođe beskućnici, koji možda jedini saosećaju sa njenom mukom. Oni su joj i jedino društvo. I jedini prijatelji. Drugi prolaze i okreću glavu. Imaju svojih problema, ne treba im još i Zorica. A ona, zavisna od milosti i dobrote malog broja ljudi, sama na svetu, i noćas spava zgužvana u svoje rite i kartone… Bože, šta li sanja? A šta sanjaju oni u toplim sobama koji kažu da nisu nadležni. I hoće li ih nešto prenuti iz sna- napisala je Nina Kostadinović na svoj Fejsbuk profilu.

I nije samo ona, već mnogi građani slično komentarišu, ali odjeka nema.

Da, ova godina ostaće upamćena  i to ne samo u našim sećanjima, već i kroz pisane tragove, kao godina koju su pojeli skakavci i kao godina u kojoj čovek poostade beskućnik, a nadležne nije briga.


11


2

The post PRVI PUT U ISTORIJI PROKUPLJA MESECIMA IMAMO BESKUĆNIKA U PARKU appeared first on Prokuplje press.