PRVI KAFIĆ U PROKUPLJU BIO JE „MANČA“

1 min čitanja
PRVI KAFIĆ U PROKUPLJU BIO JE „MANČA“
Pešačka zona u Prokuplju, foto:ProkupljePress.com

Noćni život, danas veoma bogat i kafići, picerije i kafane su na svakom koraku, počeo je da se stvara osamdesetih godina prošlog veka. To doba pamte oni koji su u to vreme bili mladi, odnosno oni koji su taman stasali za noćni život. Među njima je i Srđan Dicić, koji u detalj zna kako je tekao razvoj kafića u Prokuplju.

-Prva kafe- picerija koja je otvorena je „Manča“ i nalazila se u sada Pešačkoj zoni. Vlasnik je bio Milan Stanić. Posle njega, otvoren je kafić „Loli“ Jovice Veljovića, pa „Bel a mi“ Milutina Milića. To su prva tri kafića u gradu i svi su bili u centru- priseća se Dicić.

Nakon toga došao je Holidej Dragana Savića . Onda je Slaviša Zdravković otvorio i „Herc“ u Sokićevom bulevaru,.

-Usledila je Kafe –picerica „Grk“ Dejana Đorđevića , pa je Milorad Koprivica Mirac otvorio „Valentino“ kod Tatkove škole. Tako je prvi konobar bio Prća inspektor- dodaje Dicić.

Onda je došla picerija „Etik“ Mladena Markovića kod Male pijace i na potezu između nje i centra grada počeli su da niču novi kafići. Svakako prvi je bila „Altamira“ koju je otvorio Vladan Živković , pa „Pikadili“ Tomislava Petrovića.

-Kada se i taj deo malo obogatio kafićima, opet je krenuo noćni život da buja i jača u samom centru, pa su otvoreni „Papilon“ koji je držao Dragan Mladenović i Kokan Koste Božića. Tu u donjoj ulici bio je i „Amadeus“ – kaže naš sagovornik.

I nadalje je priča tekla. Većina kafića je u međuvremenu zatvorena, ali su neki ostali da postoje i dalje. Mi smo već pisali o njima, a nastavićemo i da lje da vam pričamo rpiče o kultnim mestima u gradu.