PRONAĐENO DESET TURSKIH DRŽAVLJANA

1 min čitanja

U jednoj kući u Prokuplju policija je danas pronašla deset turskih državljana koji nemaju radnu i boravišnu vizu. Oni su privedeni i trenutno se nalaze u policijskoj stanici u Prokuplju. Kako nam ej potvrdio vlasnik kuće u kojoj su pronađeni Slobodan V. on ih je prijavio.

-Kuću izdajem, ali već nekoliko meseci ne znam ko je u njoj, jer mi osoba koja je zadužena da ih prijavi nije dostavila podatke, a i ne plaćaju mi stanarinu. Pre tri nedelje sam inspekciji prijavio slučaj, ali niko nije reagovao, ap sam se jutros obratio i policiji. Uhvatili su ih na spavanju i jedan od njih nema ni pasoš- kazao nam je Slobodan V. vlasnik kuće u prokupačkoj Ulici Ive Lole Ribara, gde se nalaze turski državljani.

On doadje da je i ranije iznajmljivao kuću, uredno sa ugovorom,  licu koje dovodi građevinske radnike za rad u Prokuplju.

-Ja moram regularno d aih prijavim, ali sada je izmaklo kontroli, nemam njihove podatke, ne znam ko spava, a ko ne, pa sam kao savestan građanin, prijavio slučaj policiji- dodaje naš sagovornik.

U toku je ispitivanje lica u policijskoj stanici u Prokuplju.

RADILI NA ZGRADI NOVE BOLNICE

Uhapšeni turski državljani, po svoj prilici, prema prvim nezvaničnim informacijama, nisu imali radne vize, a angažovani su kao građevinski radnici za radove na novoj bolnici, koja se pravi.


4


2

The post PRONAĐENO DESET TURSKIH DRŽAVLJANA appeared first on Prokuplje press.