PREVENTIVNI PREGLEDI I U PROKUPLJU ?

1 min čitanja

Iako je gotovo nemoguće shvatiti zašto, tek se nedeljama unazad ne obaveštava javnost za preventivne pregelde koji se organizuju. Mi smo pronašli samo neprecizno obaveštenje na sajtu Doma zdravlja Prokuplje gde piše da će se u nedelju 10. Decembra organizovati preventivni pregledi u vremenu do 8 do 16 časova.

-S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavlјen na prevenciju, u nedelјu 10. decembra od 8 do 16 sati u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku. Prevencija i rana dijagnostika od klјučnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti- navodi se na sajtu Doma zdravlja.

Vi sad vidite da li i gde treba da se pojavite, jer očito da ove godine zdravstvene ustanove u Prokuplju nekako kao da izbegavaju da pozovu građane da uarde te preglede.


8


0

The post PREVENTIVNI PREGLEDI I U PROKUPLJU ? appeared first on Prokuplje press.