PREDVIDELI SVEGA 200.000 DINARA, A ONDA ISKOČILA 2,5 MILIONA

1 min čitanja

Nedavno je Gradsko veće grada Prokuplјa donelo Rešenje o utvrđivanju Lokalnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava u junu 2023. godine na teritoriji Prokuplјa. To će značiti, prema rešenju da će se pružiti novčana pomoć vlasnicima objekta da saniraju štetu od poplave.

Kako je objavlјeno na sajtu grada Porkuplјa, „procenjeno je da je oštećeno 127 porodičnih stambenih objekata u svojini građana“ i oni će se razvrstati u pet kategorija. Tako će „za prvu kategoriju oštećenja građani da 30.000 dinara, drugu kategoriju oštećenja 40.000, za treću 50.000, za četvrtu 60.000 i za petu kategoriju oštećenja 70.000 dinara“.

Sredstva za sprovođenje ovog Programa u iznosu od 2,5 miliona dinara obezbeđena su u budžetu Grada Prokuplјa, tvrdi se u ovoj vesti, gd epiše da je ovo rešenje doneto 26. oktobra ove godine, ali je poslednje skupštinsko zasedanje, na kojoj je usvojen i rebalans budžeta bilo 2. oktobra. U tom rebalansu Stavka za pomoć od poplava je bila 200.000 dinara.

-Odakle im sada te pare kada je budžetom predviđeno 200.000 dinara i kako da su se sada setili, baš pred izbore da saniraju štetu od poplava, a ne na primer kada je ona nastala ili tokom leta. I zašto tako nizak iznos kada su štete daleko veće. SSP Prokuplje predlaže da se posle izbora opredele višestruko veća sredstva i obeštete svi građani koji su bili pogođeni poplavama. Para za to ima, jer evo ima i za novi konkurs za režimske medije od 2,5 miliona dinara, ima čak više od 94 miliona dinara za nevladine organizacije- komentariše predsednik GrO SSP Prokuplje Milomir Andrić.


3


0

The post PREDVIDELI SVEGA 200.000 DINARA, A ONDA ISKOČILA 2,5 MILIONA appeared first on Prokuplje press.